Yenilenen okullarda ilk ders heyecanı

  • 0
  • 544
Yenilenen okullarda  ilk ders heyecanı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Tadilatı yaz döneminde Konak Belediyesi'nce yapılan 65 okulda yeni eğitim öğretim dönemi coşkulu başladı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da ilk gün Gültepe Kıbrıs Şehitleri Ortaokulu'nu ziyaret ederek öğrencilere başarılar diledi.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yeni eğitim-öğretim döneminin başladığı ilk gün Gültepe’deki Kıbrıs Şehitleri Ortaokulu’nu ziyaret etti. Okul Müdürü Serhat Duman ve Okul Aile Birliği Başkanı Tarkan Eledağ tarafından karşılanan Başkan Pekdaş’a öğrenciler yoğun sevgi gösterilerinde bulundu. Tadilatı yaz döneminde Konak Belediyesi’nce yapılan okulu ziyaret eden Pekdaş, okula başlayan öğrencilerin heyecanına ortak olurken nasihatlerde bulunmayı da ihmal etmedi. Yaz tatilinin ardından ders başı yapan öğrencilere başarılarla dolu bir yıl geçirmeleri temennisinde bulunan Başkan Pekdaş, “Türkiye'nin size ihtiyacı var. Çok çalışkan iyi bireyler, iyi yurttaş olmanıza ihtiyacımız var. Sizler de meslek sahibi olup bu ülkeyi yöneteceksiniz. Kızlar belediye başkanı, milletvekili, müdür, bakan, müsteşar olmak zorundasınız. Çünkü siz Türkiye'nin geleceğisiniz. Türkiye'nin adaletli, eşitlikçi bir demokrasi olması; kalkınmış bir ülke olması için hepinizin çok çalışması, iyi meslek sahibi olması lazım. İyi bireyler, meslek sahipleri olun ki Türkiye kalkınsın, Türkiye'yi sizler kalkındıracaksınız.  Sadece ders çalışmak değil, spor yapın, sanat yapın, edebiyatla,  müzikle, resimle ilgilenin. Siz gelişmiş insanlar olmalısınız, hayatın her alanından anlayan insanlar olmalısınız” dedi.

“SİZ İSTEYİN BİZ YAPALIM”
Öğrencilerin tatilde olduğu yaz aylarında ilçedeki eğitim yuvalarını bakıma aldıklarını dile getiren Başkan Pekdaş, Fen İşleri Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalar kapsamında fiziki koşulları yetersiz okulları yenilediklerini söyledi. Konak Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getiren Pekdaş, “Biz belediye olarak sizin sanatla, sporla, bilimle ilgilenmeniz için yapabileceklerimizi yapmaya hazırız; bizden isteyin sadece. Sevgili öğretmenler, sizinle işbirliği yapmaya hazırız; okul aile birliği, velilerimiz el birliğiyle okullara yapacağımız tüm katkılara hazırız” diye konuştu. Kıbrıs Şehitleri Ortaokulu Müdürü Serhat Duman, Konak Belediyesi'nce okulda gerçekleştirilen bakım onarım çalışmaları nedeniyle Başkan Sema Pekdaş'a teşekkür plaketi takdim ederken, Okul Aile Birliği Başkanı Tarkan Eledağ da veliler adına çiçek verdi.  İlk ders zilinin çalmasıyla öğrenciler heyecanla sınıflarına koşarken Başkan Pekdaş da öğretmenlerle biraraya gelerek yeni eğitim öğretim yılında yapılabilecek ortak çalışmalara dair sohbet etti.


65 OKULUN EKSİKLİKLERİ GİDERİLDİ
Konak Belediyesi yaz aylarında yürüttüğü tadilatlar kapsamında fiziki eksiklikleri bulunan 65 okulda iç ve dış cephe tamir, bakım ve boyama çalışmaları yaptı. Bazı okulların giriş ve çıkış merdivenleri yenilenirken, her yağmurda öğrencilerin biriken suların içinden yürümesine neden olan okul bahçelerindeki bozuk zeminler de onarıldı. Okulların eskimiş kapı ve pencereleri yenileriyle değiştirildi. Tadilatlar kapsamında dış cephe boyası yapılan okullarda sınıflar da unutulmadı. Öğrenciler yeni eğitim-öğretim döneminde bakım ve onarımlarla yepyeni bir görünüme kavuşan sınıflarda ders başı yaptı. Hijyenik koşulların göz önünde bulundurulduğu tadilat çalışmaları kapsamında okulların tuvaletleri de baştan sona yenilendi. Yeni zemin kaplamaları döşenirken, klozet ve el yıkama lavaboları da değiştirildi, eskiyen veya bozuk musluk başlarının yerine yenileri takıldı. Boyası da yapılan tuvaletlerde eksik olan aydınlatmalar da tamamlandı. Öğrencilerin spor yaptığı sahaların da unutulmadığı tadilatlar sırasında mevcut sahalardaki eksiklikler tamamlanırken, öğrenciler için ek spor aletleri konularak daha iyi şartlarda spor yapmalarına imkan tanındı. Bazı okullarda plastik ve yağlı boya resim uygulaması ile binaların dış cephesi güzelleştirildi. Konak Belediyesi'nce okullarda başlatılan bakım ve onarım çalışmaları öğrencilerin daha iyi şartlarda öğrenim görmesi için yıl boyunca devam edecek
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Arşiv