Yerel yönetimler dersi Başkan Solak'tan

  • 0
  • 915
Yazı Boyutu:

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, ilkokullarda işlenen yerel yönetimler ve kamuoyunun gücü konulu dersi öğrencilere anlattı. Başkan Metin Solak, kendisini makamında ziyaret eden miniklerin tüm sorularını ayrıntılarıyla yanıtladı.
 
Ekin Koleji 4. Sınıf öğrencileri, sosyal bilgiler müfredatlarında yer alan yerel yönetimler ve kamuoyunun gücü dersini Başkan Metin Solak’ın makamında işlediler. Belediyeciliği ayrıntılarıyla anlatan Başkan Metin Solak, öğrencilerin yerel yönetimlerle ilgili bilmek istedikleri tüm soruları yanıtladı. Okul Kurucu ve Genel Müdürü Yasemin Reşitoğlu, Türkçe ve sosyal bilgiler öğretmeni Ahmet Kaya, fen ve matematik öğretmeni Yasemin Yıldırım ile beden eğitimi öğretmeni Meltem Yatağan da ziyarette çocuklara eşlik etti.
 
Belediye hizmetlerinin önemli bir bölümünü okullara ve eğitime verilen desteğin oluşturduğunun altını çizen Başkan Metin Solak, öğrencilere belediyelerin asli görevlerini anlattı. Belediye çalışmalarının anlatıldığı bir filmi de öğrencilere izleten Başkan Solak, park bahçeler, temizlik, fen işleri, kültür-sanat, sosyal işler ve zabıta gibi temel hizmet konularını detaylı biçimde anlattı. Başkan Solak şöyle konuştu; “Belediyeler farklı alanlarda önemli hizmetler üretir. Bizler müdürlüklerimiz kanalıyla hizmetlerimizi yürütüyoruz. Vergi topluyoruz ve bunlarla kentimize hizmet yapıyoruz. İlçemizdeki pazaryerlerini zabıtalarımızla denetliyoruz. Kültürel etkinlikler düzenliyoruz. Park ve yeşillendirme çalışmaları ile sosyal donatı alanları yapıyoruz. Yaşlı, hasta ve engellilerimiz için projeler geliştiriyoruz ve uyguluyoruz. Sokak, yol, tretuvar, merdiven yapımı gibi temel fen işleri çalışmalarımız da aksamadan devam ediyor.”
Öğrenciler belediyeciliği öğrendiler
Okulu Kurucusu ve Genel Müdürü Yasemin Reşitoğlu, yerel yönetimlerle ilgili ders konusunun akılda kalıcı olması için Başkan Metin Solak’ı ziyaret etmek istediklerini söyledi.  Bu dersi belediye başkanından dinlemenin kendileri için çok faydalı olduğunu dile getiren Reşitoğlu şöyle konuştu; “Yerel yönetimi belediye başkanından dinlemek en iyisi oldu öğrencilerimiz için. Öğrencilerimiz de belediyeyi daha yakından tanıdılar. Belirli bir ilgi oluştu. Belediyelerin kentin hangi hizmetlerini karşıladığını öğrenmiş oldular. İlk ağızdan öğrendiklerini unutmayacaklardır.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Uluslararası yükselişe devam

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Arşiv