Yerel Yönetimler Politika Belgesi’ni imzaladı

Yerel Yönetimlerde Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizi Önlemeye Yönelik Politika Belgesi’ni imzalayan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Toplumsal cinsiyet eşitliği vizyonu ile Gaziemir Belediyesi’nde kadınlar, yönetici pozisyonunda görev alıyor. Bu belge ile kadın çalışanlarımız daha da güçlenecek” dedi.

  • 0
  • 401
Yerel Yönetimler Politika Belgesi’ni imzaladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yerel Yönetimlerde Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizi Önlemeye Yönelik Politika Belgesi’ni imzalayan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Toplumsal cinsiyet eşitliği vizyonu ile Gaziemir Belediyesi’nde kadınlar, yönetici pozisyonunda görev alıyor. Bu belge ile kadın çalışanlarımız daha da güçlenecek” dedi.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında hazırladığı Yerel Yönetimlerde Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizi Önlemeye Yönelik Politika Belgesi’ni imzaladı. Belge, Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) işyerinde şiddetin önlenmesine dair 190 Sayılı Şiddet ve Taciz Sözleşmesi (ILO C190) ve 206 sayılı Tavsiye Kararı’nı maddelerinin hayata geçirilmesini kapsıyor.

Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) tarafından hazırlanan Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı imzaladıktan sonra yerel yönetim politikalarında kadın-erkek eşitliğini geliştirmek için Yerel Eşitlik Eylem Planı hazırladıklarının altını çizen Başkan Halil Arda, “Kadın Dostu Gaziemir hedefimizle toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için çalışıyoruz. Cumhuriyet Halk Partimizin hazırladığı ve belediyelerin şiddet mağduru çalışanı gözetmesi, mağdurların talebi doğrultusunda hukuki ve psikolojik destek sağlamasını ve belediye çalışanlarının istihdamında yüzde 50 cinsiyet kotası uygulanmasını kapsayan Yerel Yönetimlerde Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizi Önlemeye Yönelik Politika Belgesi’ni imzaladım. Bu belgeyle, belediyemizdeki kadın personellerimiz daha da güçlenecek. Kadınların, yerel karar alma süreçlerinde ve mekanizmalarında eşit temsilini sağlayacak ve kentin tüm hizmetlerinden eşit düzeyde yararlanacakları çalışmalar hayata geçirmeye devam ediyoruz. Kadınlar hayatın tam merkezinde ve toplumun gelişmesinde, dönüşmesinde kilit rol oynadıklarına inanıyorum. 5 başkan yardımcımızın 3’ü kadın, meclis grubumuzun yarıya yakını kadın, birim müdürlerimizin yarısı kadın. İNGEV’in Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde 160 ilçe arasından 7. sırada yer alan kentimizi, bu alanda daha ileri taşımak için ve insan onuruna yakışmayan kadına yönelik şiddete karşı çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Belgede neler var?
Yerel Yönetimlerde Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizi Önlemeye Yönelik Politika Belgesi, yerel yönetimlerden İstanbul Sözleşmesi ile Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler, Anayasa ve diğer mevzuat hükümlerinin öngördüğü toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik düzenlemeleri esas almasını taahhüt altına alıyor. Belgeyi imzalayan yerel yönetimler her türlü ayrımcılığın karşısında durarak, yerel eşitlik eylem planı hazırlayıp hayata geçirmeyi, belediye çalışanlarına farkındalık ve bilinçlendirme amaçlı toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri düzenlemeyi, işyerinde şiddetin ve ayrımcılığın ortadan kaldırılması için şiddet mağduru çalışanı gözetmeyi kabul ediyor. Kadına yönelik cinsel taciz ve saldırı vakalarında adli makamlara yansıyan durumların esas kabul edilerek, gerekli tedbirlerin alınmasını ve gizlilik esasına göre hareket edilmesini isteyen belgeyi imzalayan yerel yönetimler, şiddet mağduru çalışana, talep edilmesi halinde, hukuki ve psikolojik destek sağlayacak. Belediye çalışanlarının istihdamında yüzde 50 cinsiyet kotasını hedef olarak sunan belge, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinliklerine katılan kadın personele, işi aksatmamak kaydıyla idari izin verilmesini de kapsıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiçek Festivali 25. Kez Kapılarını Açtı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kırılma noktalarından biridir

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Arşiv