Yerel Yönetimlere SODEM Ödülü

  • 0
  • 666
Yerel Yönetimlere SODEM Ödülü
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sosyal demokrat belediyecilik anlayışını yaygınlaştırmak, ortak bir dil kullanımı ile başarılı belediyecilik uygulamalarını Türkiye’de ve dünyada güçlü bir algıya dönüştürmek amacı ile kurulan ve 122 üye belediye ile ülkede 15 milyon nüfusu temsil eden Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği'nin (SODEM) belediyeler buluşması ve yerel yönetim ödülleri etkinliklerini İzmir Seferihisar’da gerçekleştirdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı Yerel Yönetim Ödülleri'nde İzmir Büyükşehir Belediyesi "Büyükşehir Belediyeleri" kategorisinde "Fuar İzmir" projesi ile ödüle layık görüldü.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, SODEM'in düzenlediği  bu buluşmanın iki günlük çok verimli bir etkinlik olduğunu söyleyerek, "Yaptığımız  projeleri kamuoyu ile paylaşma imkanı bulduk. Belediye başkanlarımız gerçekten son derece başarılı projelerin altına imza attılar. Şimdi 'bizim belediye başkanlarımız başarılıdır' dememizin ötesinde,  bunların kamuoyuna yansıması çok önemli. Bu bağlamda jüri üyelerimize katkılarından dolayı yürekten teşekkür ediyorum ve belediye başkanlarımızı kutluyorum" dedi. 

500 proje yarıştı
SODEM'in yerel yönetim ödülleri kapsamında 100 belediye 500 projeyle yarıştı. Bunların içinden 70 proje ödül aldı. Seçkin  ve deneyimli isimlerden oluşan seçici kurul; Kentsel gelişim dalında Giresun, Burdur, Sinop, Ankara Yeni Mahalle, Aydın Didim, İstanbul Beylikdüzü, İzmir Urla, Ardahan Hanak ve Edirne Uzunköprü belediyelerini ödüle layık gördü. Çevre ödüllerini Çanakkale, Antalya Manavgat, Aydın Efeler, İstanbul Çatalca,Tekirdağ Çorlu, Çanakkale Bozcaada Bilim tarih Ödüllerini; Edirne, Aydın Karacasu, Zonguldak Çaycuma İstihdam Ödüllerini; Kırklareli, İstanbul Maltepe, İzmir Karabağlar, Çanakkale Karabiga, Yozgat Sargun Bahadın Sanat Kültür ve Turizm ödüllerini; Yalova, Bursa Nilüfer, Mersin Yenişehir, İstanbul Büyükçekmece, İzmir Bergama Spor ödüllerini; Adana Seyhan, Balıkesir Edremit, Bolu Mengen Sosyal Proje ödüllerini; Ankara Çankaya, Hatay Defne, Eskişehir Odunpazarı, İzmir Gaziemir, İstanbul Sarıyer, Denizli Buldan, Erzincan Merkez Ulalar, Artvin Ardanuç, Sinop Gerze, Çorum Mecitözü, Malatya Hekimhan, Erzurum Çat Katılım ve yönetişim ödüllerini; İstanbul Kartal, Antalya Döşemealtı, Antalya Muratpaşa, İstanbul Kadıköy, Kırklareli Lüleburgaz Tarım Ödüllerini; Mersin Mezitli, Balıkesir Erdek, Denizli Bozkurt Sağlık ödüllerini; Eskişehir Tepebaşı, İstanbul Ataşehir, İzmir Balçova, İzmir Bayındır, Amasya Merzifon, Bilgi İletişim ödüllerini; İstanbul Beşiktaş, İzmir Bornova, Tekirdağ Süleymanpaşa Gençlik ve Eğitim ödüllerini; Tekirdağ Malkara, İzmir Güzelbahçe, İzmir Çiğli Çocuk kategorisinde ödülleri; 
Muğla Menteşe, Kırklareli Pınarhisar, Afyon Dazkırı, Amasya Gümüşhacıköy, Çanakkale Biga, Çanakkale Kepez Sokak Hayvanları kategorisi ödüllerini;Nevşehir Avanos Büyükşehir ödüllerini; Eskişehir, İzmir, Muğla, Hatay, Aydın Üstün Başarı ödüllerini; Çankaya, Tepebaşı, Lüleburgaz, Çanakkale Kepez Yönetim Kurulu üyesi belediye ödüllerini; İstanbul Silivri, İstanbul Avcılar, İzmir Konak, İzmir Buca, İzmir Seferihisar, İzmir Karşıyaka, Çanakkale Küçükkuyu belediyeleri aldı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Arşiv