Yerine göre patron, yerine göre işçi

  • 0
  • 2.623
Yazı Boyutu:

Güloğlu Plastik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gülçin Güloğlu, mükemmel bir yönetici olma özelliğinin gereği zaman zaman tulumunu giydiği gibi makinaların başında soluğu alıyor.

Tire Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan Kasa üretiminde Ege Bölgesi'nde meyva kasaları ve benzeri kasa üretimi yapan 3 büyük marka arasında birinci sırada yer alan Güloğlu Plastik'i üretim ve kalitede Ege Bölgesi dışına taşımak için olağanüstü çaba harcayan Gülçin Güloğlu, kah küreği kaptığı gibi ham maddeyi karıştırıyor, kah üretime geçerek plastik kasalarda kalite kontrolu yapıyor.
İzmir Kalkınma Ajansı’na başvuruda bulundukları ‘AR-GE VE KAPASİTE ARTTIRIMI’ projelerinin  8 Temmuz 2009 ‘da kabul edildiğini ve bu tarihten itibaren 6 ay boyunca toplam 598.000 TL’lik yatırım gerçekleştirdiklerini anlatan Güloğlu, “Bu yatırımın %50 ‘sini öz sermayemiz %50’sini ise İZ-KA’dan hibe olarak aldık. Projemizin kapasite artırım kısmında 1000 tonluk enjeksiyon makinası alımı, AR-GE ayağında ise 6 adet özel tasarlanmış plastik kasa kalıbı bulunmaktaydı. Oldukça başarılı sonuçlanan projemiz sonucunda yoğurt, ekmek ve şeftali gibi çeşitli ürünlerin taşınması konusunda çok farklı ve ergonomik kasalar üretip 2010 yılının ilk altı ayında da pazarlama grubumuzu bu ürünlerin satışına yönlendirdik. Hedefimiz Ege Bölgesine hitap eden bir ambalaj firması olmaktan çıkıp Türkiye genelinde kalitemiz ve ürün çeşitliğimizle öne çıkan bir ambalaj üreticisi olmaktı. İlk 6 aylık süreçte bu konuda oldukça yol kat ettik ve İstanbul’dan Samsun’a Sivas’tan Antalya’ya müşteri portföyümüzü genişlettik. 16-19 Eylül 2010 ‘da İstanbul’da katılacağımız Ambalaj Fuarı ile bu portföyü çok daha genişleteceğimizi düşünüyorum” dedi.

Güloğlu Plastik’in sektörde eski ancak ambalaj sektöründe 5 yıllık bir firma olduğunu ekleyerek “ Ancak buna rağmen ilk 5 yılda rakiplerimizden sıyrılıp Ege’de lider firma konumumuzu önümüzdeki dönemde ulusal bazda da göstereceğimizi düşünüyorum.
Ocak 2010 ‘da temellerini attığımız 5000 metrekarelik yeni fabrikamızı da bitirmiş durumdayız. İZ-KA’nın bölgesel kalkınmaya etkisi de düşünüldüğü gibi gerçekleşti 2009 yılında kriz dönemi nedeniyle düşüş gösteren işçi sayımız şimdi  %50 artış göstermiş durumda buna karşılık hammadde kullanımımız ve kapasitemiz de %100 artmış durumda. 2009yılında 1.051.179  olan üretim adetimiz ilk 6 ayda 800.000 adeti bulmuş durumda bu da projenin ne kadar amacına uygun olduğunu gösteren en güzel kanıt” diye konuştu.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tütün İhracatçıları Birliği’nde Selim Jimi dönemi

Türk lezzetleri Kanada sofralarını süsleyecek

İlk çeyrekte 1 milyar dolar aşıldı

EGİAD'dan Barselona Atağı

İhracatçıları Birliği’nde Ufuk Atakan Demir dönemi

Uygun güven tazeledi

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg