Yerli Malı Haftası Kutlandı

12-18 Aralık Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası, Konak Saliha Hüseyin Özyavuz İlkokulunda kutlandı.

  • 0
  • 398
Yerli Malı Haftası Kutlandı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

12-18 Aralık Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası, Konak Saliha Hüseyin Özyavuz İlkokulunda kutlandı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmir Ticaret Odası işbirliğinde düzenlenen Yerli Malı Haftası etkinliğine; İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Vermez, Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdal Şimşek, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Serdar Gökhan Arıkan, Ömer Pelit, Veysel Murat ve Levent Çetin katıldı.

Gerçekleştirilen etkinlikte, okul bahçesine kurulan pazarda yerli malı tüketmenin ve kullanmanın önemine vurgu yapıldı, yöresel ürünler temalı stantlardan öğrencilere ikramda bulunuldu.

Öğretmenler odasında okulun öğretmenleri ile bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi alan İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi, okulun en kıdemli ve en genç öğretmenlerine çiçek takdim etti.

“Katma Değeri Yüksek Ürünler Üretiyoruz”
Programda söz alan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, Türkiye’de üretilen yerli ürünlerin Türk toplumunun tüketim alışkanlıklarında yer almasının millî kalkınmada öncelikli olduğunu vurguladı. Yerli ve milli üretimin önemine dikkat çeken Yahşi, “Günümüzde yerli sanayi, yerli teknoloji ve katma değeri yüksek ürünlerin üretildiği güçlü bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Artık yerli malı deyince akla, yerli ve milli mühendislik ürünü üst düzey savunma teknolojisi başta olmak üzere her türlü ürünün yüksek kalitede üretildiği güçlü bir Türkiye geliyor.” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiçek Festivali 25. Kez Kapılarını Açtı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kırılma noktalarından biridir

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Arşiv