Yeşil Bayraklı Piri Reis öğrencileri denizler konusunda bilgi aldılar

  • 0
  • 1.123
Yazı Boyutu:

ÖzelKarşıyaka Piri Reis Okulu EKO Tim öğrencileri son iki yıldır işledikleridenizler konusunda bilgi almak amacıyla Dokuz Eylül Üniversitesi DenizBilimleri ve Teknolojisi Enstitüsünü ziyaret etti. Öğrenciler denizlerlebirlikte Piri Reis Araştırma Gemisi hakkında da bilgiler aldı.

ÖzelKarşıyaka Piri Reis Okulu Fen Bilgisi öğretmeni Oya Adıgüzel Erkan, 8 yıldırokullarının EKO okullar programına üye olduğunu, iki yılda bir yeşil bayraködüllerinin yenilendiğini hatırlatarak “İlk yıllar geri dönüşüm, çöp-atık, su,enerji, biyolojik çeşitlilik konularında çalışıyorduk. Son iki yıldır dadenizler konusunda çalışıyoruz. Bu yıl Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimlerive Teknolojisi Enstitüsünü ziyaret eden öğrencilerimiz  deniz memelileri, denizçiçekli bitkileri, deniz Mercanları gibi canlıların özellikleri deniz kirliliğive yanlış avlanmanın bu canlılara etkileri, Deniz Arkeolojisi, DenizOşinografisi(denizlerimizde tuzluluk oranları, deniz suyu sıcaklıkları, denizlerde akıntı yönleri),Piri Reis araştırma gemisi gibi konulardabilgilendirildi” diye konuştu.

Oya Adıgüzel Erkan ziyaret esnasında öğrencileredeğerli bilgilerini aktaran Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve TeknolojileriEnstitüsü Müdürü Prof. Dr. Erdeniz Özel, Müdür Yardımcısı Prof. Dr. FerahKoçak, Yrd. Doç. Dr. Nilhan Kızıldağ, Araştırma Görevlileri Canan Eronat, Mehmet Önal ve Uzman Dr. Sinem Önen’e teşekkür etti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv