Yıllar Sonra Yeniden

Sanat Fabrikasının kurucularından olan fakat zamanla yönetimle olan anlaşmazlıklar nedeniyle dernek yönetiminden ayrılan,Yavuz Imsel, Erkan Cılak ve Hakan Urul, yeni yönetimle Sanat Kurulu'nda görev aldılar.

  • 0
  • 564
Yıllar Sonra Yeniden
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sanat Fabrikasının kurucularından olan fakat zamanla yönetimle olan anlaşmazlıklar nedeniyle dernek yönetiminden ayrılan,Yavuz Imsel, Erkan Cılak ve Hakan Urul, yeni yönetimle Sanat Kurulu'nda görev aldılar.
 
Yeni dönemde ilk defa oluşturulan ve oyun, etkinlik ve kurslara karar veren “Sanat Kurulu “ üyeleri de Yavuz İmsel, Hakan Urul, Erkan Cılak,'a  Yaşar Akçay ve Dilek Canbay ‘da eklenerek 5 kişilik bir ekip oluşturuldu. Yeni dönemde, Ayvalık Kültür ve Sanat derneği AYKÜSAD’da ASD ile birlikte ortak projeler yaparak Sanat Fabrikasına destek olacak.
 
Daha önce ASD'nin Tiyatro Objektif isimli ekibi ve Erkan Cılak'ın daha sonra kurduğu TiyatrODA-Ayvalık isimli yapılar, Sanat Fabrikası Tiyatrosu adında birleştirilmiş oldu.
 
Dernek yönetimi ve Sanat Kurulu, isimlerin önemsiz olduğunu , bu yapının yaşamasi için herşeyin yapılması gerektiğini, 11 senedir kentin yaşayan tek tiyatro mekanının isminin en önemlisi olduğunu belirttiler ve buradaki tüm yapılan işler Sanat Fabrikası diye tanımlanmalıdir, tiyatro yapıyorsak Sanat Fabrikası Tiyatrosu, eğer şarkı söylersek Sanat Fabrikası Korosu deriz diye konuştular.
 
Yeni Bir Anlayış Yeni Bir “SANAT FABRİKASI” 
   4 Eylül 2021 cumartesi itibari ile Sanat Fabrikası Tiyatrosu, Hasan Sadi Mastar ‘ın yönettiği  “Doğmamış” oyunu ile perdelerini açıyor .Geçen sezon yine pandemi yüzünden oynayamayan “Eleni ve Gül “oyunu 11 Eylül cumartesi günü   “Sakko ve Vanzetti” oyunu da 8-9 Ekim günlerinde seyirciyle buluşacak. Yepyeni oyunların provaları da devam edecek. Yeni dönemde Sanat fabrikasında Umut Barış Şahbaz gitar ve bağlama, Banu Akçadağ çocuk ve yetişkin drama, Dilek Canbay dans ( Sirtaki ve zeybek)Yavuz İmsel başkanlığında oluşan eğitmen kadrosu tiyatro kursları verecektir. Kurs bilgisi ve kayıt için Sanat Fabrikasından, Sanat fabrikası sosyal medya hesaplarından ve“sanatfabrikasi.com” web sayfasın bilgi alabilirsiniz. Sanat fabrikası yepyeni yüzüyle artık Sanat Fabrikası lokali  olarak da hizmet verecek. Lokalde, alkolsüz, alkollü içecekler, aperatif menüler yer alacak ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
 
Aşı ve hijyen kurallarına önem verildiği müddetçe yeni kısıtlamaların olmayacağı, sanatın devam ettiği bir sezon umuduyla yola çıktıklarını belirten ASD yönetimi, pandemi yüzünden zor geçen iki sezon boyunca emek veren eski yönetim kuruluna teşekkür etti ve sanat adına yapacakları yeni çalışmalarda herkesin desteğine ihtiyaçları olduğunu belirtti. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv