Yine İnci Akü

  • 0
  • 779
Yazı Boyutu:

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun (TOSFED) düzenlediği Türkiye Off-Road Şampiyonası’nda takımlar sezon birincisi değişmedi. 2011 sezonunda birincilik bayrağını taşıyan İnci Akü Off-Road Takımı 2012 sezonunda da birinciliği kaptırmadı. Toplam 5 etapta kıyasıya mücadele eden ve her etapta birbirinden önemli başarılara imza atan İnci Akü Off-Road Takımı ödülünü 06 Ocak tarihinde Grand Cevahir Otel’ de düzenlenen Şampiyonlar Gecesi Ödül Töreni’ninde aldı.
 
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun düzenlediği 2012 Türkiye Off-Road Şampiyonası’nı başarıyla tamamlayan İnci Akü Off-Road takımı, kupanın sahibi oldu. Ankara, Bursa ve Karabük turlarının ardından Urla’da üstün bir performans sergileyen İnci Akü Off-Road Takımı sezonun takımlar şampiyonu oldu.
 
Takımın başarısını değerlendiren İnci Akü Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Göksel Paker, “2011 sezonundaki birinciliğin ardından bize ikinci bir zafer mutluluğu yaşatan İnci Akü Off-Road Takımını tebrik ediyoruz. 2006 yılından beri sponsorluğumuzu sürdüğümüz off-road sporunu desteklemekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Sektörde yakaladığımız başarı grafiğini farklı alanlara da taşıyoruz. İnci Akü Off-Road Pilot ve Co-Pilotlarımız Ahmet Tınkır, Rafet Yılmaz,  Ali Gökhan Yazıcı, Alpaslan Yüksel’i tebrik ediyoruz. Onların üstün performansı ile bu derecenin sahibi olduk. Off-road Türkiye’de gelişmekte olan bir spor dalı. 2006’dan bu yana önemli bir ivme yakaladığını görüyoruz. Dinamik ve mücadeleci markamız İnci Akü ile off-road sporunu desteklemeye devam edeceğiz ” dedi.
 
Off-Road Bilgi Notu
Off-road yarışmalarında esas olan, 4 x 4 araçlarla trafiğe kapalı yollarda engel ve zorlukların aşılmasıdır. Yarışmaların derecelendirilmesinde kullanılan tek veya en önemli kıstas zaman faktörü değildir. Araçların özellikle parkur içine yapılan kapıları hatasız geçmeleri büyük önem taşımaktadır. Beş farklı cins etap vardır; Navigasyon, Mukavemet, Engelli, Trail ve Pisttir. Bunun dışında Çift Kalkışlı Etap da seyirci özel etabı gibi uygulanabilir.
İnci Akü Sanayi ve Ticaret A.Ş. Hakkında
Temeli 1952 yılında atılan ve Ege’nin en güçlü kurumlarından biri olan İnci Holding’in iştiraki  İnci Akü San. ve Tic. A.Ş.,  Cevdet İnci tarafından 1984 yılında Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde kuruldu. Bugün toplam 15 şirketi ve 2 bin çalışanı ile Türkiye’nin önemli sanayi gruplarından biri olan İnci Holding, başarı grafiğini her geçen gün üst seviyeye çıkartan ve kurumsal yönetimi benimsemiş dünya genelindeki sayılı aile şirketlerinden biridir. Üretim ve ihracat konusunda Ege Bölgesi’nin lokomotiflerinden biri olan İnci Holding’in İSO 500’de 3 şirketi yer alıyor. İnci Holding, otomotiv yan sanayisinin yanı sıra lojistik, atık yönetimi ve sigorta gibi farklı sektörlerde de faaliyetlerini sürdürüyor. İnci Holding’in amiral gemisi olan İnci Akü, 1985 yılında araç üreticileri ile ilk çalışmalarına başladı, 1986 yılında ilk ihracatını gerçekleştirdi. 1997 yılında Türkiye’de ilk defa kalsiyum (Ca) alaşımlı kurşunla akü üreterek pazara sundu. 2007 yılında akü üretiminde kalite, verimlilik, sağlık ve emniyet açısından en mükemmele ulaşması amacıyla sürekli gelişmeyi ilke edinmiş çalışma sistemimiz olan İNCİ İMALAT SİSTEMİ (İNİS) patentini aldı. 2009 yılında NanoGold adını verdiği nano teknolojili kapalı sistem aküyü üretti ve bu aküyü Türkiye’de ilk kez 3 yıl garanti ile tüketiciye sundu. 2009 yılında Akü sektöründe ilk Ar-Ge merkezini kuran firma, 2010 yılında da sektöründe ilk TURQUALITY belgesini aldı. İstanbul Sanayi Odası’nın 2010 yılı Türkiye’nin en büyük 500 sanayi şirketi araştırmasında 323’üncü, 2011 sonuçlarında ise 17 basamak yükselerek 306’ıncı oldu. İnci Akü San. ve Tic. A.Ş.’nin, bugün itibariyle, Manisa’ daki 2 üretim fabrikası, ve Ukrayna Kiev’deki starter akü tesisine ek olarak, Romanya Fagaras’ da kurşun izabe tesisi de bulunuyor. 2010 Temmuz ayında temellerini attığı Manisa’daki 2. Fabrikası Türkiye’nin ilk BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) sertifikalı üretim tesisi olma özelliğine sahip oldu. Bu yeni tesisde, akü üretimine başlanmıştır. Türkiye Kalite Derneği (KALDER) İzmir Şubesi tarafından “Yılın Başarılı Ekibi Büyük Ödülü”ne layık görülen İnci Akü, Referans Gazetesi tarafından düzenlenen yarışmada da “Yılın En Hızlı Balığı Büyük Ödülü” ile taşıt araçları yan sanayi kategorisinde “Hızlı Balık” ödüllerinin sahibi oldu. İnci Akü, Capital Dergisi’nin "Türk İş Dünyasının En Prestijli Ödülleri" listesinde 2. sırada yer alan 2012 yılının En Rekabetçi Şirketi Başarı Ödülü’nü aldı. İnci Akü, sektöründe ISO 10002:2004 belgesine sahip ilk ve tek firma olma özelliğini taşıyor. EAS, Hugel, Blizzaro ve İnci Battery markalarıyla üretim yapan firma, yurt içinde, güçlü distribütörü İncitaş Motorlu Araçlar San. Ve Tic. A.Ş.’nin 200’ü aşkın ana bayi, 3.500 ‘ün üzerinde perakende ve 170 adet yetkili teknik servisi ile tüketiciye ulaşıyor. Ayrıca yurtdışında 90 adet distribütörüyle, 4 kıtada 71 ülkeye ihracat yapıyor.    

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

Arşiv