Yrd. Doç. Dr. Özavcı’nın araştırmasına BIAA desteği

  • 0
  • 1.686
Yazı Boyutu:

British Academy bünyesinde faaliyet yapan The British Institute at Ankara, İzmir Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ozan Özavcı’yı yaptığı akademik araştırmada destekleme kararı aldı.
 
İzmir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ozan Özavcı, “Other Liberalisms: Democracy, Religion and the Society for the Dissemination of Free Ideas” (Diğer Liberalizmler: Demokrasi, Din ve Hür Fikirleri Yayma Cemiyeti) başlıklı araştırması ile bilim adamlarının özgür çalışma ortamlarının genişlemesi amacı ile 1956 yılından bu yana British Academy bünyesinde İngiliz bilim adamlarının yanı sıra Türk bilim adamlarını da destekleyen The British Institute at Ankara’dan (BIAA) burs kazandı.  
 
Liberal International ve Oxford Manifestosu’nun oluşum sürecini, bunların Türkiye ayağı olan ve demokrasi ve insan hakları için mücadele veren sivil toplum örgütlerinin çalışmaları ve ideolojilerini inceleyecek olan Yrd. Doç. Dr. Özavcı, BIAA desteği ile çalışmalarını İngiltere Dışişleri Arşivi’nde, Oxford Bodleain Kütüphanesi’nde ve Manchester John Rylands Kütüphanesi’nde sürdürecek.
 
BIAA, 1956 yılından bu yana İngiliz ve Türk bilim adamlarını beşeri ve sosyal bilimler, tarih, arkeoloji ve tarih konularında ortak çalışmalar yapmak konusunda destekleyen araştırma enstitüsüdür.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

10 yılda 20 kat büyüyecek

TÜBİTAK Başkanından öğrencilere müjde

Intel ve BAU’dan iş birliği

Zirvede ‘Lucia’ sürprizi

Yapay zekâ hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacak

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Arşiv