Yurtta Barış Dünyada Barış

Özel Ekin Koleji tarafından düzenlenen “Yurtta Barış Dünyada Barış” temalı Geleneksel Çocuk Kurultayı’nın 20’ncisi de gerçekleşti.

  • 0
  • 268
Yurtta Barış Dünyada Barış
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Özel Ekin Koleji tarafından düzenlenen “Yurtta Barış Dünyada Barış” temalı Geleneksel Çocuk Kurultayı’nın 20’ncisi de gerçekleşti.
Kurultaya Bahçeşehir Koleji İzmir Kuzey Kampüsü Anadolu ve Fen Lisesi, Bahçeşehir Koleji İzmir Kuzey Kampüsü Ortaokulu, Özel Ekin Ortaokulu, Gelişim Koleji, İstek Okulları ve Rota Kolejinden öğrenciler, okullarını ve tüm yaşıtlarını temsilen katıldılar. Kurultayı Gazeteci, Yazar, Belgesel Yönetmeni Nebil Özgentürk yönetti.
Kurultayımız; katılımcı okulların izleyicisi ve temsilcisi öğrenciler, okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri ayrıca Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın katılımıyla tek oturum olarak gerçekleşti. Özel Ekin Ortaokulu öğrencilerinden Defne Aras’ ın Hiroşima (Kız Çocuğu) adlı eseri seslendirmesi ve kurultay teması ile ilgili dramatizasyonlarla renklenen etkinliğiğe Nebil Özgentürk moderatör olarak destek olmakla kalmadı Yannis Ritsos’ un “Barış” adlı şiirini okuyarak da katkı koydu.

Kurultay boyunca çocukların fikirleriyle günümüze ışık tutan M. Kemal Atatürk’ün “YURTTA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ “ özdeyişini değerlendirdiler, çocukluğun yaşanmasına engel olan durumları ve çözüm önerilerini, savaşsız nasıl bir dünya hayal ettiklerini paylaştılar.

Katılımcılara plaket, teşekkür belgeleri ve hediyelerin verilmesinin ardından hep birlikte yenen öğle yemeği yenildi ve konuk öğrenciler Ekin Koleji'nden ayrıldı.
Ekin Koleji yöneticileri, çocukların ebeveynlerinden, yetkililerden ve öğretmenlerinden beklentilerini kamuoyuyla özgürce paylaşma fırsatı buldukları bu önemli etkinliğin 20'ncisini gerçekleştirmenin gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv