Yüzyıllara imzasını atan "ATA"mızın izinde

10 Kasım nedeniyle bir mesaj paylaşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Dünyanın değiştiği, dönüştüğü, coğrafyamızın ve dünyanın son derece karmaşık ve belirsiz bir süreçten geçtiği böylesi bir dönemde, Atatürk’ün yüzyılları aşan vizyonu, geçmişte olduğu gibi bugün için de rehber niteliğini korumaktadır” dedi.

  • 0
  • 239
Yüzyıllara imzasını atan
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Dünyanın değiştiği, dönüştüğü, coğrafyamızın ve dünyanın son derece karmaşık ve belirsiz bir süreçten geçtiği böylesi bir dönemde, Atatürk’ün yüzyılları aşan vizyonu, geçmişte olduğu gibi bugün için de rehber niteliğini korumaktadır” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Cumhuriyetimizin yeni yüzyılını karşılamaya hazırlanırken, bize modern bir Cumhuriyet armağan ederek yüzyıllara imzasını atan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülküsünü her an daha derinden hissediyoruz. Atamızın uğruna tüm ömrünü adadığı; önce bağımsızlık kazanma, ardından da muasır medeniyetler seviyesine ulaşma ülküsü, bugün en büyük rehberimiz olmaya devam ediyor. Öyle ki; bu rehber sınırları aşarak içinde bulunduğumuz coğrafyaya ve tüm dünya uluslarına da hala rol model oluyor” diye konuştu.

Dünyanın değiştiği, dönüştüğü, coğrafyamızın ve dünyanın son derece karmaşık ve belirsiz bir süreçten geçtiği böylesi bir dönemde, Atatürk’ün yüzyılları aşan vizyonunun geçmişte olduğu gibi bugün için de rehber niteliğini koruduğunu vurgulayan Yorgancılar, “Örneğin; kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan ve küresel bir kargaşaya dönüşme endişesi yaratan mevcut savaşa karşı, Atamızın ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ sözünü rehber ediniyoruz. Yüksek gıda ve enerji maliyetleri odağında tüm dünyayı saran enflasyon ve resesyon endişesi karşısında, Cumhuriyetimizin yokluklar içerisinde sanayide ve tarımda üretim politikaları ile nasıl kalkındığını hatırlıyoruz. Üreten kesim olarak, ‘Kalkınmak sanayileşmek demektir’ vizyonuyla en zorlu şartlar altında bile üretimden, istihdamdan vazgeçmemeye gayret ediyoruz” ifadesini kullandı.

Atamızın 84 yıl sonra dahi bizlere umut verdiğini; manevi mirasıyla ve ülküsüyle yaşamaya devam ettiğini dile getiren Başkan Yorgancılar şöyle konuştu: “Bize de tüm zorluklara rağmen, bu yolda O’nun varlığını ve ilkelerini her daim yaşatma sorumluluğu düşüyor. Bu sorumluluğa her zamankinden daha güçlü sahip çıkabilmemiz ümidiyle, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle, şükranla ve saygıyla anıyoruz. Ruhu şad olsun.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Arşiv