YYÖS bu yıl çevrim içi

Ege Çağdaş Eğitim Vakfı, 17. Yaratıcı Yenilikçi Öğretmen Semineri, bu yıl yeni normale uygun olarak çevrim içi gerçekleşti.

  • 0
  • 1.232
YYÖS  bu yıl çevrim içi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Çağdaş Eğitim Vakfı, 17. Yaratıcı Yenilikçi Öğretmen Semineri, bu yıl yeni normale uygun olarak çevrim içi gerçekleşti. İzmir’de kurulmuş ve eğitim konusunda faaliyet gösteren en büyük yerel vakıflardan olan Ege Çağdaş Eğitim Vakfı, bu yıl 25. Yılını kutlarken, çağdaş, bilimsel düşünen, sorgulayan, aydın nesillerin yetişmesine katkıda bulunabilmek amacıyla çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Ege Çağdaş Eğitim Vakfı tarafından her yıl düzenlenen, öğretmenleri eğitimdeki yenilik ve gelişmelerden haberdar ederek niteliğini zenginleştirmeyi amaçlayan, eğitimde marka olmuş “Yaratıcı Yenilikçi Öğretmen Semineri” (YYÖS) pandemi sebebiyle bu yıl ilk kez çevrim içi ortamda gerçekleşti. Dünyanın ve ülkemizin içinden geçtiği bu zor dönemde eğitimcilere yönelik böyle bir etkinliğin çevrim içi düzenlenmesi yoğun ilgiyi de beraberinde getirdi. Bu yıl 14 Mart 2020 tarihinde yapılması planlanmış olan 17. Yaratıcı Yenilikçi Öğretmen Seminerleri (YYÖS), Koronavirüs Salgınına karşı dünyada ve ülkemizde alınan önlemler sebebiyle, daha ileri bir tarihte düzenlenmek üzere ertelenmişti. Ertelenen YYÖS, yeni normale uygun olarak eğitimcilerimizin daha kolay izleyebilmeleri için, MEB tarafından 2020-2021 eğitim öğretim yılı birinci ara yıl tatili olarak ilan edilen 16-20 Kasım 2020 tarihleri arasında çevrim içi olarak düzenlendi.

YYÖS BU YIL TÜRKİYE’NİN 21 İLİNDE
Alanında başarılı üyelerden oluşan Düzenleme Kurulu tarafından belirlenen bu yılki YYÖS teması ‘’Bizimle Gelecek’’ oldu. Her yıl hacmini giderek genişleten YYÖS, 11 branşta gerçekleşen 47 sunumla toplamda 695 dk video kaydıyla gerçekleşti. 9 canlı atölye ve 3 webinar ile 885 dk canlı yayın içeriği 1411 izleyici ile buluştu. Çevrim içi ortamda sınırların ortadan kalkmasıyla bu yıl YYÖS’e İzmir, Hatay, Aydın, Manisa, Gaziantep, Denizli, Ankara, Mardin, İstanbul, Antalya, Muğla, Afyon, Eskişehir, Kayseri, Kocaeli, Van, Sakarya, Kütahya, Adana, Çanakkale, Uşak olmak üzere Türkiye’nin 21 ilinden eş zamanlı eğitimciler katılım gösterdi. Bu yılki konuklar arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Kenan Çayır, Ortadoğu ve Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Prof. Dr. Mustafa Levent İnce, kuşak araştırmacısı ve Dinamo Danışmanlık kurucusu Evrim Kuran ve son olarak da Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nden Doç. Dr. Yavuz Samur yer aldı

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Yapay zeka, yasasını bekliyor

Yapay zeka ile herkes için tarım mümkün

Kalite çıtası yükseldi

Arşiv