Zafer Bayramı Resepsiyonu

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100'üncü yılı nedeniyle İzmir Valiliği tarafından Balçova Termal Otel'in bahçesinde resepsiyon düzenlendi.

  • 0
  • 287
Zafer Bayramı Resepsiyonu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100'üncü yılı nedeniyle İzmir Valiliği tarafından Balçova Termal Otel'in bahçesinde resepsiyon düzenlendi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve eşi Fatma Köşger ev sahipliğinde gerçekleşen davete, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Naciye Gökçen Kaya, Milletvekili Necip Nasır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tunç Soyer, Ege Ordu ve garnizon Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, askeri, mülki, adli erkan, gaziler ve şehit yakınları ile basın mensupları katıldı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Vali Yavuz Selim Köşger'in konuşmasıyla devam etti.

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğindeki şanlı ordumuzun, aziz milletimiz ile omuz omuza, sırt sırta vererek, her türlü zorluğu aşarak kazandığı zaferin 100. yılı kutlu olsun” diyerek başlayan Köşger, sözlerini şöyle sürdürdü; “Aziz milletimiz tarih boyunca esarete boyun eğmemiş, vatanı, bayrağı ve mukaddesatı uğruna gerektiğinde kanından ve canından geçmeyi bilmiştir. Bu aziz millet ki özgürlüğüne ve geleceğine kasteden türlü düşmanı farklı cephelerde defaatle alt etmeyi başarmıştır. Kurtuluş Savaşı'mızın son döneminde ise elinde, avucunda kalan son cephane ile imkansızlıklar içinde kurulmuş ordusuyla yedi düvelin göz koyduğu vatanını, adeta can havliyle kalktığı Büyük Taarruz ile düşmandan arındırmış, bizlere miras kalan bugünkü Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk temellerini atmıştır.”

Etkinlikte, Atatürk'ün sevdiği şarkılar, marşlar seslendirildi, yiyecek ve içecek ikramı yapıldı.

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv