Zayıflamak için de Kick Boks

  • 0
  • 1.366
Zayıflamak için de Kick Boks
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Formda kalmak isteyen kadınlar artık savunma sporu Kick Boks ile fazla kilolarından kurtuluyorlar. Adriana Lima, Ivana Sert, Sinem Kobal, Burcu Esmersoy gibi ünlü isimlerinde tercih ettiği savunma sporu olan Kick Boks, kadınlar arasında hızla yayılıyor.

Tekme ve yumrukların aynı anda kullanılabildiği Kick Boks sporunda Türkiye’yi Milli sporcu olarak temsil eden Avrupa Şampiyonu Mehmet Özer’in yönetimindeki spor salonunun en büyük müdavimi kadınlar oldu. Büyük bir efor gerektiren Kick Boks dövüş sporunu tercih eden kadınlar, günlük streslerini ve fazla kilolarını bu sayede atarken aynı zamanda formda kalıyorlar.

Formda kalıyorlar

Kick Boks sporu ile 11 yaşından bu yana ilgilendiğini ve sayısız şampiyonluklarının bulduğunu belirten Milli Sporcu Mehmet Özer, kendi işlettiği spor salonunda en çok Kick Boks, Wellness, Zumba, Plates gibi sporların tercih edildiğini söyledi. Kadın üyelerinin son dönemde Kick Boks sporu ile çok yakından ilgilendiğini ve haftada iki gün kadınlar için özel dersler verdiklerini ifade eden Özer, “Kıck Boks Hollanda kökenli bir spor. Uzakdoğu’nun tekmesi ile Avrupa boksu bu sporda bir araya gelmiş. Hem tekme hemde yumruk kullanılıyor. Bu nedenle de büyük bir efor gerektiriyor. Kadınlar bu sporla fazla kilolarından hızlı bir şekilde kurtularak, formda kalıyorlar. Bu nedenle kadınların Kick Boks’a ilgisi sürekli artıyor. Biz bu talebe yetişmekte güçlük çekiyoruz” dedi.

Savunmayı da öğreniyorlar

Kadınlar Kick Boks yaparak 1 derste yaklaşık 800-1200 kalori yaktığını, belirten Özer, bu sporla kadınların aynı zamanda kendilerini savunmayı da öğrendiğini vurguladı. Bu sporun Türkiye’de 2004 yılından bu yana aktif olarak yapıldığını kendisinin de 11 yaşından beri bu sporu yaptığını açıklayan Özer, “Avrupa Şampiyonluğu, Dünya ikinciliği başta olmak üzere sayısız madalya sahibiyim. Hedefim Dünya şampiyonu olmak. Spor salonumda bu sporu gençlere ve kadınlara öğretiyorum. Bir hedefimde yine ülkeme bu alanda yeni sporcular yetiştirmek” dedi.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

TSYD ile Altınordu'dan iş birliği

3. Ayak ödülleri sahiplerini buldu

TSYD İzmir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'yi ziyaret etti

Arşiv