Zeytin ve zeytinyağı Samba'cılara sevdirilecek

  • 0
  • 929
Yazı Boyutu:

Zeytin ve zeytinyağı üretiminde dünya ikinciliğini hedefleyen Türkiye, yeni ihraç pazarları bulmak için aralıksız çalışıyor. 2023 yılında 3.8 milyar dolar ihracat hedefleyen sektörün bu hedefe ulaşması için hedef pazarlarda yoğun bir tanıtım çalışması yapan Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, 6-9 Mayıs 2013 tarihlerinde Brezilya’nın Sao Paulo kentinde düzenlenecek olan Feira Apas 2013’ta Türk zeytin ve zeytinyağını Latin Amerikalılara beğendirmeye çalışacak.
 
Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Başkanı Metin Ölken, Sofralık zeytin ve zeytinyağı ihracatında Brezilya pazarının Türk zeytin ve zeytinyağı ihracatçıları açısından yeni girilecek bir pazar konumunda olduğunu, Brezilya pazarını önümüzdeki yıllarda Türkiye’de oluşacak rekolte fazlasının pazarlanacağı bir alan olarak gördüklerini kaydetti.
 
TÜRK VE BREZİLYA MUTFAKLARINDAN ZEYTİNYAĞLI YEMEKLER TATTIRILACAK
Fuar süresince ZZTK standında Türk ve Brezilya mutfağından zeytinyağlı yemek sunumu yapacaklarını anlatan Ölken, “Aynı zamanda zeytin ve zeytinyağı tadımı yaptıracağız. Feira Apas 2013 ZZTK olarak katılacağımız ikinci fuar olacak. Fuar sırasında, Brezilya Zeytinyağı Üreticileri ve İthalatçıları Derneği üyelerine Türkiye’deki zeytin ve zeytinyağı üretimi, potansiyeli ve ihracatı ile ilgili bir sunum gerçekleştireceğiz. 8 Mayıs 2013 Çarşamba akşamı Sao Paulo Ticaret Müşavirliğimizle ortak bir resepsiyon düzenleyip Brezilya’da yerleşik büyük marketler, firmalara Türk zeytin ve zeytinyağı sektörünün potansiyelini tanıtacağız” diye konuştu.
 
Brezilya’nın 2.5 trilyon dolara ulaşan Gayri Safi Milli Hasılasıyla dünyanın en büyük yedinci ekonomisi konumunda olduğuna dikkati çeken Ölken şöyle konuştu; “Brezilya 190 milyonluk nüfusu ve kişibaşı 13 bin doları aşan geliri ile Güney Amerika’nın en büyük ülkesi konumunda. 2012/2013 sezonu için 70.000 ton zeytinyağı, 90.000 ton sofralık zeytin tüketimi öngörülen Brezilya Avrupa Birliği’nin ABD’den sonra en fazla zeytin ve zeytinyağı ihraç ettiği ikinci pazar konumundadır. ZZTK olarak bu gerekçelerle Brezilya’yı hedef pazar olarak belirledik. İlerleyen yıllarda Türk zeytin ve zeytinyağı ciddi bir pazar haline geleceğini düşünüyoruz. ZZTK olarak, geçmişte hedef pazar olarak belirlediğimiz tüm ülkelerde yürüttüğümüz tanıtım çalışmaları sonucunda başarılı olduk, o ülkelere zeytin ve zeytinyağı ihracatımız ortalama ihracat artış hızımızın çok üzerinde arttı. Brezilya’da da başarılı olacağımıza yürekten inanıyoruz.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv