Zihinsel engelli gençler dış mekan bitkisi yetiştirecek

  • 0
  • 618
Zihinsel engelli gençler dış mekan bitkisi  yetiştirecek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye İş Kurumu tarafından finanse edilen, yürütücülüğünü KAZED’in yaptığı ve E.Ü. Ziraat Fakültesi Dekanılığının desteği ile  Menemen Çiftliği’nde projeye tahsis edilen  yaklaşık 10 dönümlük alanda yürütülen “Biz Bunu Yaparız” projesinin kursiyerleri sertifikalarını aldı.KAZED’in zihinsel engelli gençlere yönelik olarak düzenlediği meslek eğitim kurslarının genel adı olan “Biz Bunu Yaparız” projelerinden “Dış Mekan Bitkileri Yetiştiriciliği” alanında zihinsel engelli 15 gencin dış mekan bitkilerini yetiştirip bakımını yapmaları konusunda yeterlilik kazanmaları ve böylece park bahçelerde görev alabilir olmalarını sağlamak üzere düzenleniyor.

Koordinatörlüğünü Prof. Dr. Harun Yalçın’ın yaptığı proje Ege Üniversitesi’nin görevlendirdiği Ziraat Mühendisi Çevre Birim Sorumlusu Gülşen Şahin ile derneğin psikoloğu ve yardımcı personelden oluşan deneyimli bir ekip tarafından yürütüldü. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülgün Erdoğan Tosun da projede yer aldı. Projenin planlaması, uygulama ve denetimi ile sertifikalandırılması ise Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM) tarafından yapıldı. Projeye, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ziraat Mühendisleri Odası, Özel Eğitimciler Derneği Genel Merkezi, Köstem Vakfı ve Çapa Koleji destek verdi.

“ARKADAŞLAR PARKI” İNŞA EDİLDİ
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Müjde Ker Dinçer tarafından kursiyerlere iletişim dersleri verildi. Proje süresince Özel Eğitimciler Derneği Genel Başkanı Özel Eğitim Uzmanı Ercan Karaca da eğitim kadrosunun danışmanlığını yaptı. Ayrıca Çapa Koleji öğrencileri kursiyerlerle birlikte arkadaşlığın önemini vurgulamak üzere proje boyunca birlikte çalışarak arkadaşlık temalı “Arkadaşlar Parkı” nı inşa etti.

Projede toprakla ilgili bir iş konusunun seçilmiş olması, zihinsel engelli olan kursiyerlerin kurs boyunca mesleki olarak gelişmelerinin yanında doğanın sunduğu sonsuz iyileştirme gücünden yararlanmalarını sağladı. İZMİR(Ege Ajans/Sezen Garip-İpek Can)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv