ZÜHAL YORGANCIOĞLU VE SANATI Moda Tasarımı Ve Desen Çalışmaları Sergisi

Zühal Yorgancıoğlu‘nun yaratıcı ve çok renkli olan 60 yıldan fazla çalışma hayatının ürünlerinden örnekleri sergileyen “Zühal Yorgancıoğlu ve Sanatı" adlı sergisi, 10 Ağustos 2019 Cumartesi günü saat 19:00 da Bodrum - Ortakent, Yakaköy'de, Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü'nde açılıyor.

  • 0
  • 9.294
ZÜHAL YORGANCIOĞLU VE SANATI  Moda Tasarımı Ve Desen Çalışmaları Sergisi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Zühal Yorgancıoğlu‘nun yaratıcı ve çok renkli olan 60 yıldan fazla çalışma hayatının ürünlerinden örnekleri sergileyen “Zühal Yorgancıoğlu ve Sanatı" adlı sergisi, 10 Ağustos 2019 Cumartesi günü  saat 19:00 da Bodrum - Ortakent, Yakaköy'de, Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü'nde açılıyor.  Dibeklihan kurucusu Cenap Tezer anısına hazırlanan sergi, 29 Ağustos 2019, Perşembe gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü'nün İ. Hakkı Tonguç Sanat Galerisi, Orhan Kemal Meydanı ve Nedim Günsur Sokağı'nın geniş alanlarında kurulacak olan “Zühal Yorgancıoğlu ve Sanatı” adlı sergi, yüreği her an büyük bir aşk ile Türkiye Cumhuriyeti için çarpan Zühal Yorgancıoğlu’nun sanatını, onu bu topraklardan aldığı ilham ile çalışma hayatı boyunca başarıdan başarıya ulaştırmış olan tüm tasarımcı, modacı, fahri tanıtım elçisi, düşünür, öğretmen, ressam, desinatör, illüstratör, broder vasıflarının içinde, özellikle, tasarımcı, desinatör ve illüstratör yönleri ile vurgulayacak.


Defne Zühal, Müberra Soyer, Zühal, Faruk, Haluk Yorgancıoğlu

Küratörlüğü, planlaması ve kurulumu mimar, iç mimar ve tasarımcı çocukları tarafından yapılan sergide, Zühal hanımın eskizlerine, tasarım etüdlerine ve durmak, dinlenmek bilmeyen yaratıcı bir ruhun derinliklerine kadar girebileceğiz.  Bugüne kadar daha çok medyadan, bilhassa dış ülkelerdeki defileleri ve kültürel tanıtım etkinlikleri ile bildiğimiz Zühal Yorgancıoğlu,  Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü sergisinde, elinde kara kalemi ve boyaları, çok güçlü bir sanatçı, bir ressam, bir heykeltraş, bir tezyinci yanı gözlemlenebilecek.

Sergi,  10 - 29 Ağustos 2019 tarihleri arasında, Pazartesi günleri hariç her gün  10:00 - 13:00 ve 17:00 - 23:00 saatları arasında gezilebilecek. Sergiye eşlik eden “ZUHAL YORGANCIOĞLU – MODA TASARIMI VE DESEN ÇALIŞMALARI” kataloğu İ. Hakkı Tonguç Sanat Galerisi'nde satışa sunulacak.  Zühal Yorgancıoğlu'nun İzmirli yazar, şair Yaşar Aksoy ile söyleşisi ve sergi kataloğunun imzası 11 Ağustos 2019, Pazar günü saat 21:00 de gerçekleşecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fashion Week rüzgarı

Muhteşem başlangıç

10. kez IFW

Genç modacı ‘İtalya’daki finale kaldı

Gelinlik Fuarı sektöre can suyu oldu

23 yılda üç marka

Arşiv