19 Mayıs'a yakıştı

  • 0
  • 815
Yazı Boyutu:

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 19 Mayıs Masterler Futbol Turnuvası toplam 8 takımın katılımı ile gerçekleşti. 11 Mayıs Cumartesi günü oynanan müsabakalarla başlayan turnuva 20 Mayıs 2012 Pazartesi günü yapılan final müsabakası ile tamamlandı ve şampiyon olan takıma kupasını Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ verdi.  
 
Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü dostluk ve kardeşliğin pekiştirilmesi amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Masterler Futbol Turnuvası sona erdi. Tek devreli lig usulünde oynanan müsabakalar kıran kırana mücadelere sahne oldu. Turnuvada şampiyonluğu İzmirspor masterler elde etti.
İzmirspor, Ceylan76 , Karşıyaka, Yamanlar, Smyrna, Ege Üniversitesi, Güzelbahçe ve İzmir Baro Master takımların katılımı ile Şehit Ümit Boz Stadı'nda organize edilen ve 9 gün süren turnuva birbirinden çekişmeli karşılaşmalara sahne oldu. Ceylan76 Master takımı, Karşıyaka master takımını3-0 yenerek turnuvada üçüncülüğe adını yazdırırken, finalde İzmirspor ile Smyrna Master takımları karşı karşıya geldi. İzmirspor master takımı, güçlü rakibini zor da olsa 2-0'lık skorla geçerek şampiyonluğunu ilan etti.
 
Ödüller sahiplerini buldu
İzmirspor, Smyrna Master maçında, İzmirspor üstünlüğü ile sona erdi. Maçtan sonra yapılan törende katılan tüm takımlara Plaketi Bayraklı Belediyesi CHP Meclis üyesi Fahrettin Orandı verdi. 19 Mayıs Futbol turnuvasında 9 gün boyunca fedakarlık yaparak zorlu müsabakalarda minimum hata payınla oynatan hakemlere Plaketlerini Bayraklı Belediyesi CHP Meclis üyesi Zabit Mumcu verdi.
 
Master sporcuları yeni nesile örnek olsun
Katılan takımlara verilen plaketlerin ardından turnuva boyunca en iyi kaleci, en iyi futbolcu ve en centilmen sporculara madalyalarını vermek üzere sahneye Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ geldi. Sporculara madalyaları takdim eden Hasan Karabağ, turnuvayı düzenlemekteki amaçlarının aktif futbolu bırakmış kişileri kahve köşelerinden kurtarmak ve onları spor sahalarına çekmek olduğuna dikkat çekti. Bu tip özel turnuvalarda söz konusu amaca ulaşabilmenin kendilerini mutlu ettiğini belirten Karabağ, "Dostluk ve kardeşlik adına mücadele eden koca yürekli 40 yaş üstü sporcuların, yeni yetişen nesle örnek olması en büyük hayalimizdir" dedi.
 
Uluslararası master turnuvasına tam destek
Törenin son bölümlerinde derece elde eden takımlara kupaları Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ verdi. Turnuvaya katılan tüm takımları tebrik eden Başkan Karabağ şampiyon olan İzmirspor’u ayrıca kutladı. Sporun herkesin ortak teması olduğunun bu nedenle de futbolun da 7'den 70'e herkesin yapabileceği bir spor dalı olduğunu vurgulayan Karabağ Bayraklı Belediyesi Uluslararası Master Futbol turnuvası organize edeceğiz. Böylelikle sizleri daha çok yeşil sahalarda göreceğiz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

TSYD ile Altınordu'dan iş birliği

3. Ayak ödülleri sahiplerini buldu

TSYD İzmir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'yi ziyaret etti

Arşiv