Aynı tehdit 11. kez

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir Körfezi’nde yapılan rutin dron taramaları kapsamında kasım ayından bu yana 11. kez dış kaynaklı kirlilik tespit edildi. Kaydedilen görüntülerde Alaybey Tersane Komutanlığı yakınında yakıt içerikli atıklara rastlandı. Bu tablo, Körfez’e ve çevreye yönelik tehdidin geçici değil, tekrar eden ve giderek ağırlaşan bir sorun olduğunu ortaya koydu.

  • 0
  • 20
Aynı tehdit 11. kez
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Körfezi’nde havadan görüntüleme yöntemiyle rutin olarak tarama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından son aylarda sürekli tekrarlanan dış kaynaklı kirlilik görüntülerine yeniden rastlandı. Alaybey Tersane Komutanlığı yakınında yakıt içerikli atık tespit eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bu durumun kasım ayından bu yana 11. kez yaşandığını belirtti.
 

Canlı yaşamı tehdit ediyor

Yaklaşık 6 aydır aralıksız sürdürülen dron ile izleme ve değerlendirme çalışmaları, kirlilik vakalarının tekil olaylar olmaktan çıktığını ve dikkatle ele alınması gereken ve Körfez’i doğrudan tehdit eden yapısal bir soruna dönüştüğünü gösterdi. Kısa bir zaman aralığında 11 kez dış kaynaklı kirlilik vakası ile karşılaşılması, körfezin uzun süredir benzer olumsuzluklara maruz kaldığına işaret etti.
 

Yıllar süresince Körfez’e bırakılan bu atıkların, denizel ekosisteme zarar verdiği ve canlı yaşamını ciddi biçimde tehdit ettiği belirtildi. Hazırlanan raporda “Çevre ve halk sağlığı açısından risk oluşturan bu tür kirlilik vakalarının olağanlaştırılması ya da görmezden gelinmesi kabul edilemez. Ortaya çıkan çevresel zararın büyümesini önlemek adına gerekli tüm tedbirlerin gecikmeksizin ve tavizsiz biçimde hayata geçirilmesi zorunludur. Kamusal yaşam alanlarımızın ve denizel zenginliğimizin korunması, kurum olarak temel önceliğimizdir. İzmir Körfezi’ni ve çevresel değerlerimizi geleceğe sağlıklı bir şekilde taşımak adına yürüttüğümüz bu süreci, aynı hassasiyet ve kararlılıkla takip etmeye devam edeceğiz” denildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yeşilova Höyüğü’nde Bahar Coşkusu

Anneler Günü El Emeği Kermesi’ne başvurular başladı

Büyükşehir Meclisi’nde okul saldırılarına ortak tepki

1 Yılda tam 64 bin 888 Kişiye Hizmet

TEV bursiyerlerine yıl boyu kültür ve deneyim programı

Su ve Susuzluk

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg