2010 Dans Şampiyonası İzmir'de

  • 0
  • 843
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi, 2. İzmir Uluslararası Dans Festivali, WDC 2010 Dünya Kupası Latin Dansları Yarışması’na ev sahipliği yapıyor. 
Etkinlik tanıtımı için Kordon Otel’de düzenlenen basın toplantısında Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve Festival Komitesi Başkanı Erol Yaraş konu ile ilgili bilgi verdi, açıklamalarda bulundu. Başkan Cevat Durak konuşmasında özellikle İzmir’in ve Karşıyaka’nın bu tür organizasyonlar ile   marka kent olacağına  vurgu yaptı.

Durak “ İzmir’i, Karşıyaka’yı marka kent yapmak için spor, kültür ve sanatın öncülüğünde bir şeyler yaratılabilir mi bunları düşündük. İzmir’in adına yakışır bir festival yapmayı istedik. Bu dans festivalini İzmir’de ve Karşıyaka’da yapmak çok anlamlı oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Her zaman işi ehline bırakmak gerek.
Karşıyakamız İzmir’in incisidir. İlçemizi festivaller kenti haline dönüştürmek istiyoruz. Dans festivalini Karşıyaka Festivali ile buluşturduk. Bir de 23 Nisan Uluslar arası Karşıyaka Çocuk Festivalimiz var. Biz festivalleri aksatmadan düzenli yapmaya çalışıyoruz. Ve iyi de yapıyoruz. Bundan sonra daha da markalaşacağız. Dünya Dans Festivali ile ilçemiz renklenecek. Bu da bizi oldukça mutlu ediyor. Dans yarışması kentimize hareket getirecek. Karşıyaka’daki festivaller İzmir’in en etkin günleri olacak. Her yıl daha da mükemmelini yapmaya çalışıyoruz. “ dedi.

Komite Başkanı Erol yaraş da yaptığı konuşmada “Geçen yıl başlattığımız ve geleneksel hale getirdiğimiz dans festivalini yine Karşıyaka Belediyesi ile birlikte yapacağız. Bu festivali bu sene daha farklı bir olaya taşıdık. 2010 Latin dansları Dünya Kupası  Karşıyaka’da yapılacak. 14 ülkeden çiftler gelerek yarışacak. Organizasyonun alt yapı çalışmaları tamamlandı. Sayın Başkan  Cevat Durak ile bir araya geldiğimiz zaman ne yapabiliriz arayışına girdik. Geçen  yıl bu festivalin ilki çok başarılı geçti. İzmir için hedef koyduğumuz marka kent olması için bu tür etkinliklere ihtiyaç var. Başkan Durak’a desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim” dedi.
Basın toplantısı konuşmaların ardından sona erdi.
Karşıyaka Belediyesi 2. İzmir Uluslar arası Dans Festivali 16 Eylül- 18 Eylül 2010 tarihleri arasında gerçekleşecek. Yarışmaya Türkiye, İngiltere, Fransa, Slovenya, Bulgaristan, Avusturya, Macaristan, Polonya, Norveç, Rusya, Ukrayna, Hollanda, Finlandiya ve Amerika’dan 14 çift katılacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Urla'ya yerleşmiş olmaktan çok mutluyum

Anneler Günü kutlaması alternatifleri Wyndham Grand İzmir Özdilek’te

Işın Karaca’dan “The Best In Symphonic” konser

Bayındır'da İrem Derici Rüzgar

Michelin Yıldızlı Şef Ferdinando Bernardi ile Unutulmaz Bir Özel Tadım Deneyimi Scappi’de!

Mor ve Ötesi Alaçatı’yı mest etti

Arşiv