Türk Edebiyatı’nın en değerli isimlerinden Sabahattin Ali’nin heyecanlarının, aşklarının, hüzünlerinin, hasretlerinin; kısaca hayatından kesitlerin sahnelendiği ve şiirlerinden bestelenmiş sevilen şarkılarının söylendiği “SABAHATTİN ALİ -Aldırma Gönül”, müzikali ünlü sanatçı Ferhat Göçer’in hafızalara kazınacak performansıyla 13 nisan pazartesi günü 20.30'da Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde İzmirli sanatseverlerle buluşacak.
.jpg)
"Aldırma Gönül", bir tiyatro oyunundan ya da bir konserden çok daha fazlasını vaat eden, edebiyat ve müziği iç içe geçiren ve merakla beklenen, Aldırma Gönül, Dağlar Dağlar ve Göklerde Kartal Gibiydim gibi özel eserlerle hazırlanan şarkılı oyunun yönetmen koltuğunda Ezel Akay oturuyor.
Fırtınalı hayatı ve ölümsüz eserlerinin yer aldığı müzikalde dünyaca ünlü yazar Sabahattin Ali'yi oynamanın, eserlerini seslendirmenin kendisini aşırı heyecanlandırdığını dile getiren Ferhat Göçer, "Ezel Akay'ın yönetmenliğinde, güçlü bir ekiple, uzun bir çalışma ve emeğin ardından müzikal oyunu hazırladık. Sabahattin Ali'nin ruhuna dokunmaya çalıştığım bu tek kişilik performans, izleyicilere hem edebi bir yolculuk hem de eşsiz bir müzik ziyafeti sunuyor. Benim çok sevgili İzmirli sanatsever dostlarım için 13 nisan pazartesi günü 20.30'da Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde olacağız ve hep birlikte "Aldırma Gönül" diyeceğiz. Herkesi bekliyorum" dedi.
Aldırma Gönül Müzikalinin sahne metni Haldun Çubukçu, Dekor ve Kostüm Tasarımı Naz Erayda, Işık Tasarımı Mustafa Bal, Grafik Tasarımı Erkan Cerit imzası taşıyor. Müzik direktörlüğünü Selim Öztürk'ün, yapım Koordinatörlüğünü Ümit Can Savaş'ın üstlendiği Aldırma Gönül Müzikali
Müzikal biletleri Biletix ve Bubilet'de satışa sunuldu.
Sabahattin Ali
Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden Sabahattin Ali’nin heyecanlarının, aşklarının, hüzünlerinin, hasretlerinin; kısaca hayatından kesitlerin sahnelendiği ve şiirlerinden bestelenmiş sevilen şarkılarının söylendiği “SABAHATTİN ALİ -Aldırma Gönül”, ünlü sanatçı Ferhat Göçer’in hafızalara kazınacak tek kişilik performansıyla 13 nisan pazartesi günü 20.30'da Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde İzmirli sanatseverlerle buluşacak.
25 Mart 2026, Çarşamba 16:24:03 - Düzenleyen: Mehmet Kurt- 0
- 38









