30'ncu kez

  • 0
  • 838
Yazı Boyutu:

30.yılını kutlayan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ)’nün  2012-2013 Eğitim Öğretim yılı açılış töreni, Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün’ün ev sahipliğinde  Sabancı Kültür Sarayı’nda gerçekleşti.  Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Füzün, üçüncü kuşak üniversitenin yolunun, öğrenmeye ve yeniliğe teşvik edici, özgürlükçü kurumsal öğrenme ortamlarından geçtiğini belirterek,  “Küresel dünyada temel üretim faktörü, bilgidir. Bilgiye sahip insan, yani entelektüel sermaye ve bunu yaratan temel kurumlar olarak üniversiteler, toplumsal süreçlerin lokomotifidir” dedi.
 
 Sabancı Kültür Sarayı Hasan Tahsin Salonu’ndaki kutlamalara DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek,  önceki bakanlardan Işılay Saygın ve Suat Çağlayan, Vali Yardımcısı Fatih Ahmet Kurt, Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, Adalet Komisyonu Başkanı Akar Karasu, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Osman Ermumcu, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı  Celal Kocabaş, İzmir üniversitelerinin rektörleri ile DEܒlü akademisyenler katıldı.
 
Açılışta konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, üniversitelerin kurum olarak yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirterek, “Bilim algısının, içeriğinin, öğretim ve öğrenim süreçlerinin yeni baştan dizayn edilmesine ihtiyaç vardır. Dayanışma, yani işbirliği ve sosyalleşmenin her ikisini de etkin olduğu, ‘biz bir aileyiz’ diyebilen bir kurum kültürünün ön plana çıkması gerekmektedir.  Öğrenmeye ve yeniğe teşvik edici, cesaretlendirici, özgürlükçü ve esnek kurumsal öğrenme ortamlarının yaratılmasıyla üçüncü kuşak üniversite olma yolunda ilerleyebiliriz “dedi.
YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, dünyanın küresel köy haline geldiğini belirterek, küreselleşmeye karşı olmak yerine önlem alınması gerektiğini ifade etti. Prof. Dr. Şimşek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 2023 hedefinin 80 milyon nüfusa sahip, kişi başına düşen milli gelirin 25 bin dolar olduğu bir ülke hedeflendiğini belirterek, “Özgürlükçü, hürriyetçi ve demokrasiye inanan üniversitelere ihtiyaç var. Bu nedenle yeni bir YÖK yasası hazırlığı içerisindeyiz. Bunu çok yakında tüm kamuoyu ile paylaşacağız. Öğrenci merkezli, özgürlükçü bir yasa olacak” dedi.
Törende, öğrenciler adına konuşmayı Hemşirelik Fakültesi’nden Hilal Öztürk yaptı. Tören,  Devlet Konservatuarı Orkestrası Konseri’nin ardından, 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında kendi puan türünde en yüksek puanla üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilere ve üniversitenin eğitim birimlerinden 2011-2012 yılında birincilikle bitiren mezunlara hediye takdim edilmesiyle sona erdi.      

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv