31. İzmir Avrupa Caz Festivali başladı.

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), tarafından düzenlenen 31. İzmir Avrupa Caz Festivali AASSM Büyük Salonda yapılan konserle başladı.

  • 0
  • 1.039
31. İzmir Avrupa Caz Festivali başladı.
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir İtalya Konsolosluğu, Institut français Türkiye – İzmir, İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu, Goethe Enstitüsü İzmir, İstanbul Slovakya Başkonsolosluğu ve İzmir Slovakya Fahri Konsolosluğu işbirliği ile düzenlediği 31. İzmir Avrupa Caz Festivali AASSM Büyük Salonda yapılan konserle başladı. “Ella Fitzgerald Gecesi”nde; piyanoda Zafer Çebi, basta Nezih Yeşilnil, saksafonda Erdoğan Turanlı ve davulda Ferruh Arıç Ayşegül Yeşilnil’e eşlik etti.

Ayşegül Yeşilnil, caz müziğinin ustalarının eşliğinde Ella Fitzgerald'ın birbirinden özel şarkılarını büyük bir ustalıkla sergiledi. Alkışlar arasında final'i Neşet Ertaş'ın Neredesin adlı türküsüyle Ella Fitzgerald ile tanıştıran dedesi Malik Yaylım, caz müziğine emek vermiş ustalar ve Neşet Ertaş'ın ruhuna gönderme yaptı.
Açılış gecesinin sürprizi, İzmir Avrupa Caz Festivali’nin ilk Sienna bursiyeri, caz sahnelerinin vazgeçilmez ismi Tolga Bilgin’in trompeti ile konsere katılmasıydı. Bilgin’in soloları büyük alkış aldı.
Konser öncesinde İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, işbirliği yapılan kurum ve kişilere teşekkür plaketlerini, caz afiş yarışması birincisi Berke Özaşık’a da başarı belgesini sundu. Salon girişinde sergilenen “Çocuk Gözüyle Caz” afişleri de beğeniyle izlendi.

31. İzmir Avrupa Caz Festivali, 11 Mart Pazartesi akşamı AASSM’de İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile yapılacak Vittorio Mezza Konseriyle devam edecek.
Fotoğraflara gidiniz..

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Chaine des Rotisseurs İzmir Scappi’de

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Arşiv