40 kere maşallah

  • 0
  • 2.075
Yazı Boyutu:

 Ege Üniversitesi(EÜ) İletişim Fakültesi 40. Dönem mezuniyet töreni geçen yıllarda da olduğu gibi adeta ünlüler geçidine sahne oldu. Çiçeği burnunda iletişimciler medya dünyasının tanınmış isimleriyle aynı sahneyi paylaşmanın heyecanını yaşadılar. Törende, Yalan Dünya dizisinden Gupse Özay ve Hakan Meriçliler ile Şarkıcılar Keremcem ve Gökçe’ye ödülleri verildi. Ünlü isimler gençlerin heyecanını paylaştı. Törende 250 genç iletişimci diplomalarını aldı.
EÜ İletişim Fakültesi Mezuniyet Töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kürsüye gelen EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü, mezunlara iş yaşamında başarılar dileyerek şunları söyledi; “Köklü bir eğitim geleneği olan Ege Üniversitesi’nden yeni bir hayata adım atıyorsunuz. Üniversitemizin her gün gelişen eğitim altyapısı sizi çalışma hayatına en iyi şekilde hazırladı. Gelecekte başarılı olmanızı gönülden diliyorum. Ege Üniversitesi her zaman yanınızda olacaktır”
 

“İŞİNİZİ YAPARKEN SORUMLULUKLARINIZI UNUTMAYIN”

EÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müge Elden ise EÜ İletişim Fakültesi olarak 1968 yılında çıktıkları yolun yeni bir dönemecinde 40 kere maşallah diyerek, yeni yönetmenleri, kameramanları, köşe yazarlarını, gazetecileri, halkla ilişkiler uzmanlarını, reklamcıları kısaca yeni iletişimcileri hayata uğurladıklarını ifade etti.
Öğrencilere sesleyen Prof. Dr. Elden “Sizlere işinizin ne kadar büyük sorumluluklar getirdiğini bir kez daha anımsatmak istiyorum, çünkü işiniz insanla ve toplumla. İnsana dair her şey gibi sizlerin de yazılarınızla, fotoğraflarınızla, projelerinizle, gözünüzle, gösterdiğinizle yaşamlarımızda farklı bakış açıları kazandıracağınızı, farklı anlamlar oluşturacağınızı ve en önemlisi hayallerimizi şekillendirebileceğinizi bilerek hareket etmeniz gereğini ve bu sorumluluğu en iyi şekilde taşıyacağınızı umuyorum.
Sevgili Öğrencilerim unutmayın ki sizleri bu günlere getiren ve bugün bu salonda mezun olmanızı izleyen veya gelemese de burada manevi varlığıyla bulunan aileleriniz sizlerin başarılarında en büyük paya sahip. Bizler, onlardan emanet aldığımız sizlere, layık olduğunuz eğitimi vermeye çalıştık. Bu anlamda en büyük takdiri ve teşekkürü onların hak ettiğini düşünüyorum.
Birazdan sizleri yeni bir yaşama uğurlayacağız. Bu yeni yaşamınızda bilimin ışığı yol göstericiniz olsun, sevgimiz destekçiniz olsun ve başarı arkadaşınız olsun” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Fakülte birincisi Rabia Zamur, fakülte ikincisi Fulya Gümülcine ve fakülte üçüncüsü Ruşen Sertoğlu’na plaketlerini Prof. Dr. Atilla Silkü verdi. Öğretim elemanları hocalarına ailelerine ve arkadaşlarına teşekkür eden fakülte birincisi Rabia Zamur, zorlu iş yaşamına emin adımlarla adım atacaklarını ifade etti.
MEZUN OLDUĞU OKULDAN ÖDÜL ALDI
Mezuniyet töreninde sıra ödüllerin dağıtılmasına geldi. Yılın Dizisi ödülü Yalan Dünya’ya, yılın senaryo yazarı ödülü Gülse Birsel’e, yılın komedi kadın sanatçısı ödülü Gupse Özay’a verildi. Bu üç ödülü Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Gupse Özay, Prof. Dr. Müge Elden’den aldı.
Yılın komedi erkek sanatçısı Hakan Meriçliler, yılın en iyi erkek sanatçısı Keremcem, yılın en iyi çıkış yapan kadın sanatçısı Gökçe de ödüllerini sahnede aldılar.
Amansız hastalığa yenik düşerek kısa süre önce hayata gözlerini yuman Radyo Televizyon Sinema Bölümü öğrencisi Fatih Işık ta törende unutulmadı. Işık için hazırlanan film salonu hüzne boğdu. Fatih Işık’ın diplomasını annesi Sevgi Işık ve babası Hurşit Işık, gözyaşları arasında Prof. Dr. Müge Elden’den aldılar.
Hüzünlü dakikaların ardından üç bölümün mezunları sırasıyla diplomalarını aldılar. Gençler, diplomalarının ardından iletişim andını hep bir ağızdan söyledikten sonra keplerini havaya attılar.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv