8 Dilde Şarkı söylüyor

  • 0
  • 2.365
Yazı Boyutu:

2006 yılından beri İzmir'de profesyonel olarak Grup Mavi ve Aegean Band'in solisti Esi Taviloğlu, Türkçe, ingilizce, İspanyolca, Fransızca, italyanca, Yunanca, Makedonca, Arnavutça  olmak üzere 8dilde 500’ün üzerinde şarkı söylüyor.
Opera sanatçısı bir baba ve resim öğretmeni bir anneden dünyaya gelen, küçük yaşlardan itibaren resim, müzik ve sanatın diğer kollarıyla içiçe büyüyen, öğrencilik yılları boyunca çeşitli resim ve edebiyat yarışmalarından ödüller kazanan Taviloğlu’nun müzik  yeteneği  lise yıllarında, ablasına alınan fakat kullanılmayan bir gitarı çalıp, söylemesiyle  ortaya çıktı. Bir süre gitar dersi aldıktan sonra, şan çalışmalarına yönelip kısa süreli şan, piyano ve armoni dersleri aldı. 
 Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Resim Bölümü Grafik Tasarım Anabilim Dalı’nda öğrenim gördüğü 2006’da Adnan Bulu ve Tanju Kumbaracıoğlu'nun kurduğu  ve  yıllardır dört kişi olarak müzik icra eden Grup Mavi’ye solist olarak katıldı.  
Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği Bölümü' nden 3’ncülükle mezun olan ve mezun olduğu bölümden yüksek lisans programını kazanan sanatçı, Grup Mavi'nin büyük kadrosu Aegean Band kadrosunda da sahne çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan da  söz ve müzikleri kendisine ait olan,  aranjörlüğünü İzmirli usta müzisyen Berkay Şenol'un yaptığı solo albüm çalışmasına başladı.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Michelin Yıldızlı Şef Ferdinando Bernardi ile Unutulmaz Bir Özel Tadım Deneyimi Scappi’de!

Mor ve Ötesi Alaçatı’yı mest etti

Edis ile zirve

Kırşan, İEÜ Medical Point’te babalık serüvenini anlattı!

Derya Uluğ ile bayram coşkusu

Rukiye Bektaş gözünü zirveye dikti

Arşiv