9 Eylül’e konserli kutlama

  • 0
  • 952
9 Eylül’e konserli kutlama
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

94 yıl önce işgalden kurtulan İzmir, bu anlamlı günün yıldönümünü yine bayram havasında kutladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 9 Eylül törenlerinin akşam bölümü Cumhuriyet Meydanı’nda başlayıp Gündoğdu Meydanı’nda biten Fener Alayı ile başladı.

Başkanı Aziz Kocaoğlu, Eşi Türkegül Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Bornova Belediye  Başkanı Olgun Atila, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Belediye yetkilileri ile vatandaşlar da katıldı. İzmr Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde vatandaşlara çiçek dağıtarak yürüyen ve Halktan büyük ilgi gören Başkan Kocaoğlu ve ekibi Gündoğdu Meydanı’nda  “İzmir’in Kurtuluşu 9 Eylül Kutlama Konserini izledi.
İzmirli motorsiklek topluluğu da etkinliğe motorlarıyla katıldı Şef Uğur Sayınbatur yönetimindeki Kültür Modern Brass Ensemble konserini ellerinde Türk bayraklarıyla coşku içinde izlendi.
Tenor Murat Karahan’ın solist olarak katıldığı konserde Beethovenın 5 2.0 SoleMio, Dicitencello, Granada, Macar Dansı No 5, Shostakovich No 2, Nessun Dorma, Farandol, Tritsch Tratsch Polka’nın yanısıra  Köçekçe, Çökertme, Yalgızam, Ah Bir Ateş Ver, Nazende gibi Türkü ve şarkılara da yer verildi. Konser Onuncu Yıl Marşı ile sona erdi. Su perdesi ve ışık gösterileri ile  rüzgar nedeniyle zorlanarak ama başarıyla sergilendi. Binlerce İzmirli’de seslendirilen Türkü ve Şarkılara eşlik ederek ilgi ve beğeniyle izledi. 



 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiçek Festivali 25. Kez Kapılarını Açtı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kırılma noktalarından biridir

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Arşiv