AÇILDIĞI GÜNDEN BU YANA 15 BİN SEYİRCİ AĞIRLADI

  • 0
  • 626
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın önemli eserlerinden biri olan Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi açılığı günden bu yana hem etkinliklerle, hem de izleyicilerle sürekli dolup taşıyor. Sezona 30 Eylül 2011 tarihinde Usta Tınılar Oda Orkestrası ile başlayan Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesinde 5 ay içinde gerçekleştirilen 35 etkinliği toplam 15.750 kişi izledi. Opera sahnesinin Nisan ve Mayıs ayında tüm günlerinin dolduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak “ Binamızın akustik yapısı ve sahne düzeni profesyonel sanatçılarımızın en çok arzuladıkları özelliklerde.  Hem sanatçılarımız hem de halkımız çok memnun.  Salonumuz her gece dolup taşıyor.” Dedi.
Geçtiğimiz yıl Fazıl Say konseriyle hizmete giren Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi,  geçen süre içerisinde pek çok konser ve tiyatroya ev sahipliği yaptı. En büyük katılım 800 izleyici ile Fazıl Say konseri olurken bu etkinliği takiben  Zeki Müren 80 Yaşında konserini 637 kişi, dünyaca ünlü sanatçımız Gürer Aykal yönetimindeki Karşıyaka Flarmoni Orkestrası konserini de 678 kişi izledi.  Birçok konserde salonun tamamen dolması nedeniyle  yer bulamayıp geri dönmek zorunda kalanların olması  ise etkinliklerin ne denli ilgi gördüğünün ispatı oldu. Toplam 517 seyirci kapasiteli salonda ortalama 450 seyirci etkinlikleri izledi. Geçen süre içerisinde Fatih Erkoç konseri, Genco Erkal tiyatrosu, Carmen Carmendir müzikali gibi pek çok etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliklere İzmir’in her semtinden katılımların olduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak “ Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnemizin önemli bir eksikliği doldurduğunu görüyoruz. Sanat ve kültürel etkinlikleri seven İzmirliler huzurlu bir ortamda arzu ettikleri sanatçılarla buluşabiliyor.  Karşıyaka Belediyesi olarak benzer salonların kente kazandırılması için farklı çalışmalar sürdürüyoruz.” Dedi.

 Zübeyde Hanım Mahallesi’nde İsmail Cem Kültür Merkezi, Cumhuriyet Mahallesi’nde  Bülent Ecevit Kültür Merkezi ile son sekiz yıl içerisinde de bir çok tesis kazandırdıklarını hatırlatan Başkan Durak Şemikler Mahallesi’nde halen inşaatı süren Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nin 2012 yılında hizmete gireceğini söyledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Arşiv