Ahmet Piriştina Kültür Merkezinin tarihinde ilk piyano resitali

Ahmet Piriştina Kültür Merkezinde ilk piyano resitali dünyaca ünlü piyanist Buğra Balcı tarafından çocukların eğitimi yararına gerçekleştirildi.

  • 0
  • 433
Ahmet Piriştina Kültür Merkezinin tarihinde ilk piyano resitali
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ahmet Piriştina Kültür Merkezinde ilk piyano resitali dünyaca ünlü piyanist Buğra Balcı tarafından çocukların eğitimi yararına gerçekleştirildi.

Karşıyaka Belediyesi Ahmet Piriştina Kültür Merkezinde Çocuklara gelecek olmak için yola çıkan Geleceğin Ol Derneğin tarafından öğrencilere burs sağlama amacıyla düzenlenen gecede sahne alan Buğra Balcı sık sık ayakta alkışlandı.
Balcı konserde son dört kitabında müziğin evrensel diliyle geliştirdiği aşk ve evren temalarının derin anlamlarını Schoenberg ve Debussy'nin penceresinden parçalara yer verdi.

Geleceğin Ol Derneği başkanı Serdar Yavaşoğlu yaptığı konuşmada santçı Buğra balcı ve katılımcılara teşekkür ederek şöyle konuştu. “Çocuklarınızı bilimle, sanatla ve sporla teşvik ediniz. Onlara her şeyi öğretiniz, hoşgörüyü, sevgiyi, hürriyeti ve özgüveni. Geleceğin yolu, çocukların kalplerinden geçer." *Atatürk’ün bu sözü çocuklarımızın birer nadide tohum olduklarını ve onları özenle yetiştirerek ne kadar kıymet vermemiz gerektiğini vurgular.

Çocuklarımıza gelecek olmak için yola çıkan Geleceğin Ol Derneğine, hem siz kıymetli misafirlerimizle buluşmamızı sağladığı için hem de çocuklarımıza sanat ile dokunabilmemizde köprü oldukları için teşekkür ediyoruz.

NASA, IBM, Invision ve AT&T’den onur ödülleri almış
Bu gecenin yıldızı Buğra Balcı, dünya müzik sahnesinde kendini kanıtlamış bir sanatçıdır. Kendisi, yıllar boyunca müzik alanında başarılar kazanmış ve insanlığı ilgilendiren çeşitli projelere imza atarak NASA, IBM, Invision ve AT&T’den onur ödülleri almıştır. Amerika'da bulunduğu yıllarda The Collective School of Music'te akademisyen olarak görev yapmış, New York, Chicago ve Los Angeles'ta prömiyeri yapılan klasik eserlere imza atmış ve Dünya müzik tarihinde ilk olan 25 ciltlik The Virtuoso Pianist serisini yazmıştır.
Bu konserde son dört kitabında müziğin evrensel diliyle geliştirdiği aşk ve evren temalarının derin anlamlarını Schoenberg ve Debussy'nin penceresinden aktardığı, müziğiyle bizi aşkın ve evrenin büyüleyici dünyasına götürdüğü yolculuğu deneyimledik.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv