Aliağa'nın 5 yıldızlı lisesinde inşaat hızla yükseliyor

  • 0
  • 733
Yazı Boyutu:

25 Ekim 2011 tarihinde STAR Rafinerisi ile eşanlı olarak temelleri atılan Heydar Aliyev Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin inşaatı Aliağa’da büyük bir hızla sürüyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından temeline ilk harcı konan lisenin kaba inşaatı, beş ay içinde büyük oranda tamamlandı.
 
Yaklaşık 10 milyon TL’ye mal olması beklenen okulda toplam 720 öğrencinin eğitim görmesini hedeflediklerini belirten SOCAR Türkiye Başkanı ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında hizmete girmesi beklenen ve Çağdaş Azerbaycan’ın Kurucusu Heydar Aliyev’in adını taşıyacak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin Türk sanayisinin ara işgücü ihtiyacını karşılamada örnek bir modeli hayata geçireceğini söyledi.
Yavuz, “Büyük devlet adamı ve Azerbaycan’ın kurucusu merhum Heydar Aliyev’in adını yaşatacak olan okulumuz, 22 dönüm arazide yerleşke sistemi ile kurulacak. 200 kişilik yatakhane ve 500 kişilik konferans salonuna sahip olacak lisede, sınıflarımız her türlü teknolojik yeniliği barındıracak. Yüksek tavanlı ve ferah bir ortamda öğrencilerimiz eğitim görecek.” dedi.
 
“BEŞ YILDIZLI MESLEK LİSESİ”
Petkim’in bugüne kadar Kocaeli Yarımca’da ve İzmir Karşıyaka’da birer, Aliağa’da ise üç okul inşa ederek Türk Milli Eğitimi’ne armağan ettiğini anımsatan Kenan Yavuz, Heydar Aliyev EML’nin ise şirketin bugüne en büyük eğitim yatırımı olduğuna dikkat çekti.
Okulda yaklaşık 120 Azerbaycanlı öğrencinin de eğitim göreceği bilgisini veren Kenan Yavuz, şu değerlendirmeyi yaptı:
“5 yıldızlı meslek lisesi inşa ediyoruz. sadece Aliağa’nın değil, Türkiye’nin en güzel okulunu inşa olacak bu lise Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin eğitim alanındaki en önemli simgesi olacak. Gençlerimiz, Azerbaycan’dan gelen kardeşleri ile birlikte eğitim görürken, iki ülkenin bütünleştirici kültürü öğrencilerimizin arasındaki kardeşlik bağını kökleştirecek. Okulumuz, ‘İş İçinde Eğitim, Eğitim İçinde İş’ prensibi ile hizmet verecek. Liseden mezun olacak gençler Petkim’in, SOCAR bünyesindeki diğer şirketlerin ve bölgedeki sanayi kuruluşlarının gereksinim duyduğu nitelikli ara işgücünü karşılamada çok önemli bir işlev yüklenecek. Eğitimleri süresince sanayi ile iç içe yaşayarak pratiklerini yapacaklar. Mezun olduklarında, şayet başarılı olurlarsa, Petkim ve SOCAR’ın yatırımlarında görev almak üzere hemen işbaşı yapacaklar. Böylelikle biz de şirketlerimize ara işgücü seçmede çok önemli bir zorluğu aşmış olacağız”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv