Altındağ Spor Salonu’nun ihalesi tamamlandı

  • 0
  • 1.078
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi’nin 2500 kişinin aynı anda spormüsabakalarına izleyebileceği şekilde planladığı Altındağ Spor Salonu’nunihalesi tamamlandı. 15 milyon liraya malolacak projenin yer teslimi yapılırkenönümüzdeki günlerde temeli atılacak.

Spor olanaklarını ilçede yaşayan herkese ulaştırmak içinprojeler üreten Bornova Belediyesi, önümüzdeki günlerde yapımına başlanacakAltındağ Spor Salonu ile bu amaca yönelik büyük bir adım daha attı. Önceki yılaçılan Işıkkent Spor Tesisleri’nden sonra Altındağ Spor Salonu’nun da devreyegirmesiyle Bornova, fiziki olanaklar bakımından spordaki öncülüğünü sürdürecek.

Altındağ’da toplam 20 bin metrekare inşaat alanına sahipolacak, 4 tribünlü 2 bin 500 izleyici kapasiteli spor salonu, İzmir’in engörkemli tesisleri arasına girecek. 3 katlı olacak tesiste tek tribünlü 250kişilik antrenman salonu da bulunacak. Engelli izleyiciler için düzenlemeyapılacak, bu salonda 130 kişilik basın ve 165 kişilik VIP tribünleri yeralacak.

Salonda 4 adet yangın çıkışıyla birlikte içlerinde birerkafe bulunan VIP salonu ve basın salonu, 2’si engelli kullanıcılara ait olmaküzere 4 adet soyunma odası, 3 adet kondisyon ve fitness salonu, 2 adet hakem, 4adet antrenör odası, birer adet teknik komiser, acil müdahale, gözlemci, FIBAve doping odası, seyirciler için kafeterya ve tuvaletler ile idari ofis,personel ve teknik servis için ayrılmış mekanlar bulunacak.

Bunlara ek olarak 250 kişilik antrenman salonuna ait 2 adetsoyunma odası, 2 adet antrenör ve 2 adet hakem odası, acil müdahale odası,kafeterya ve tuvaletler ile bina geneline hizmet edecek olan personel içinsoyunma odaları ve depolar yer alacak. Tesisin bodrum katı otopark olarakdüzenlenecek. İnşaat ihalesini kazanan firmaya yer teslimi 12 Ağustos 2013tarihinde yapıldı. 15 milyon 239 bin liraya malolacak tesisin 450 gündetamamlanması hedefleniyor.

İlçede 7’den 70’e herkesin spor yapabilmesi için projelerürettiklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır,“Herkesin spor yapmasını sağlamak için hem fiziki anlamda yatırım yaparak, hemde spor kursları düzenleyerek olanaklar oluşturuyoruz. Amacımız bu olanaklardanherkesin yararlanabilmesini sağlamak. Basketbol, voleybol, hentbol, futbol,yüzme, tekvando gibi dallarda sporcularımız yurt çapında şampiyonluklara imza atıyorlar.Ayrıca Işıkkent Spor Tesislerimizde yarı olimpik havuzlarda yüzme fırsatısunuyoruz. Yurttaşlarımızın sağlığı bizim için her şeyden önemli. Altındağ’dayapacağımız spor salonunun önemli bir fonksiyonu olacağına inanıyorum” diyekonuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bizim Nyad Bengisu

İzmirli Furkan’dan Yüzmede Türkiye Derecesi

Yarımada Spor Oyunları’nda ödüller sahiplerini buldu

Aliağa, Satranç Tutkunlarına Ev Sahipliği Yapacak

19 Mayıs'a özel futbol turnuvası

17. Yarımada Spor Oyunları Çeşme’de başladı

Arşiv