Yazı Boyutu:
Yönetmenliğini ve başrolünü üstlendiği Müstakbel Damat filminin İzmir Galası’nda yer alan ünlü oyuncu İlker Ayrık, unutamayacağı bir zaman dilimi yaşadı.
1986 yılında Balıkesir 6 Eylül ilkokulunda öğrencisi olan ve 5 yıl okuttuğu İlker Ayrık’ın galaya katılacağı haberini alan öğretmeni Şenay Serpen, öğrencisini görebilmek için tatilde bulunduğu Altınoluk’dan İzmir’e, İstinyePark Teras’da yer alan Renk sinemalarına yerini ayırttırdı. Film arasında öğretmeninin gören İlker Ayrık, geçirdiği kısa süreli şokun ardından elini öptü, öğretmeniyle el ele sohbet etti.

Serpen, “3. Sınıfta onu canlı heykel yapmıştık. Annesi bembeyaz sarıp sarmalamıştı onu. Herkes kıkırdarken, gülerken o, ciddiyetini hiç bozmamış ve verilen sürede hiç kıpırdamadan durmuştu. Çok başarılıydı. O zamandan sanat yanı belliydi aslında” dedi.
Mutluluktan zaman zaman gözleri dolan Ayrık ise, ilkokul döneminde bilinçli olmadığı sanatsal yanının lise döneminde birkaç etkinlikte görev alınca sanatı kendisine hedef edindiğini söyledi.