Azmin zaferi

  • 0
  • 782
Yazı Boyutu:

İzmir BüyükşehirBelediyesi’nin engelli sporcusu judocu Veysi Göz, Bulgaristan’da düzenlenenİşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda ülkemize gümüş madalya kazandırdı.

 2009 yılında geçirdiği ağır sakatlığa rağmen müthişbir dönüş yapıp “Balkan Şampiyonu” unvanını aldıktan sonra işitme yeteneğiniönemli ölçüde yitiren ve engelliler kategorisine geçiş yapan İzmir BüyükşehirBelediyesi sporcusu Veysi Göz, herşeye rağmen yılmadı ve başarılarına biryenisini daha ekledi. İşitme engelliler kategorisinde ilk uluslararasıtecrübesini yaşayan genç judocu, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenenİşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda kürsüye çıkma başarısı gösterdi.

66 kiloda mücadele eden Veysi Göz, ilk turda Venezuelalırakibi Wulmar Vergara, ikinci turda ise Koreli Jongwook Jung'u yenerek yarıfinale kaldı. Yarı finalde son İşitme Engelliler Olimpiyat Şampiyonu HollandalıAlbert Westerhof'u çekişmeli geçen karşılaşmada yenen Göz, adını finaleyazdırdı. Finalde ise Rus Murad Magomedilaew’a kaybeden Veysi Göz, ülkemizegümüş madalyayı getirdi.

Yaşadığı tüm zorluklara rağmen yılmadan mücadelesinisürdüren Veysi Göz, “Bana her zaman destek veren ailem, hocalarım ve kulübümeçok teşekkür ediyorum. Yaşadığım ağır sakatlığın ardından son bir yılda çokbüyük organizasyonlarda kürsüye çıkmayı başardım. Bu başarı grafiğimi hep enüst seviyede tutmak için daha çok çaba sarfedeceğim” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyespor Judo Teknik Direktörü MesutKapan ise Veysi Göz’ün çalışarak çok iyi yerlere geldiğini belirterek, “Son biryılda Balkan üçüncüsü ve İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda ikinci olmasıbüyük bir onur. Şanssız bir yenilgi alsa dahi ülkemizi ve kulübümüzü başarıylatemsil etmesi bizleri onurlandırdı” şeklinde konuştu.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bizim Nyad Bengisu

İzmirli Furkan’dan Yüzmede Türkiye Derecesi

Yarımada Spor Oyunları’nda ödüller sahiplerini buldu

Aliağa, Satranç Tutkunlarına Ev Sahipliği Yapacak

19 Mayıs'a özel futbol turnuvası

17. Yarımada Spor Oyunları Çeşme’de başladı

Arşiv