Başkonsolosa veda partisi

Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Jürgen Schulz ve eşi Sheila Stanton, görev süresi dolan İzmir Başkonsolosu Dr. Detlev Wolter ve eşi Yvonne Trapp’ın vedası nedeniyle bir parti düzenledi.Weitnauer Türkiye desteğiyle düzenlenen parti halaylarla tamamlandı.

  • 0
  • 1.183
Başkonsolosa veda partisi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Jürgen Schulz ve eşi Sheila Stanton, görev süresi dolan İzmir Başkonsolosu Dr. Detlev Wolter ve eşi Yvonne Trapp’ın vedası nedeniyle bir parti düzenledi.Weitnauer desteğiyle düzenlenen parti halaylarla tamamlandı.

Başkonsolosluk bahçesinde düzenlenen partiye Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ile iş dünyasından simalar katıldı.


Büyükelçisi Jürgen Schulz, görev süresi dolan başkonsolos Detlev Wolter’in 3 yıllık görev süresinde Türk Alman ilişkilerinin gelişmesinde büyük rol oynadığını belirterek teşekkür etti ve emeklilik yaşamında huzur ve mutluluk diledi.

Konuşmasına düzenlenen veda resepsiyonu ve takdir içeren sözleri için büyükelçi ve eşine teşekkür ederek başlayan Başkonsolos Dr. Detlev Wolter, eşi, benzeri olmayan kültür ve ekonomi metropolünde 200 yıllık geçmişe sahip olan bu konsoloslukta dolu dolu ve etkileyici geçen üç yıllık görev yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Wolter, “İşgücü anlaşmasının 60. yıl dönümü vesilesiyle AASSM’de sergi açılışı ve Bremen – İzmir kardeş şehri olmasının 25. yıldönümü’nün Almanya`nın Türkiye ile ve özellikle İzmir`le yakın ilişkilerinin nedenlerini ortaya çıkaran en belirgin ve en etkileyici anlarından. Almanya ve Ege Bölgesi ilişkileri birbirine çok yakın. Ailevi ilişkiler bu bağları kuvvetlendiriyor ve bakıldığında, Ege Bölgesi ve Almanya ilişkilerinin bu kadar iç içe geçmiş olan başka bir bölge neredeyse yok. Ekonomik ilişkilerinin geliştiğine şükran duygusuyla tanık oldum. Özellikle Alman Türk Ticaret ve Sanayi Odası, Bremen İnvest ve, kısa bir süredir, Hamburg İnvest sayesinde.hatırı sayılır Alman şirketleri yatırımlarını arttırdılar.

Kültürel ve eğitim alanındaki ilişkiler Goethe Enstitüsü, Alman Okulu İzmir ve TAKEV gibi Pasch Okulları sayesinde gelişti. İzmir Alman Okulu’nda çocukların huzurlu olmasından dolayı İzmir Nato karargahında görev yapan Alman askerlerinden aileleri ile İzmir`de yaşamaktan çok mutlu olduklarını biliyorum” dedi.

Alman Dışişleri Bakanı ve Büyükelçiliğin desteği sayesinde Başkonsolosluğun pandemi sonrası vize başvuruların yoğun artışın büyük bir kısmını bertaraf ettiklerini belirten Wolter, yakında ek personel görevlendirilmesiyle vize ekibinin bekleme sürelerinin azalması için ellerinden geleni yaptıklarını ekledi.
Aynı zamanda diplomatik alanda, 10 yurtdışı görevini kapsayan 38 yıllık meslek hayatının da sona erdiğini ve kendisi için başarılı kent diplomasi konusunda İzmir`den daha iyi bir konum olmadığını ifade ederek, “Çünkü burada insanlar, meslek hayatımda her daim önayak olmaya çalıştığım değerleri yani uyum, hoşgörü ve karşılıklı saygı çerçevesinde, halklar, kültürler ve dinler arasında sürdürülen huzurlu yaşamaktadır” diye konuştu ve sözlerini şöyle tamamladı: “Verilen yoğun destek ve aileme de samimi kucak açmış olmanız burada kendimizi huzurlu hissetmemizi çok kolaylaştırdı. Bu nedenle emekli olduktan sonra da bir yıl daha İzmir`de kalacağız.”
Parti fotoğrafları için

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

EN Hotel’de “Bahara Merhaba” partisi

Chaine des Rotisseurs İzmir Scappi’de

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Arşiv