Bayram şekeri gibi ödül

  • 0
  • 945
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi’nin desteğiyleçekilen “Leke”ye bir ödül de İstanbul’dan geldi. İstanbul Üniversitesi II.Altın Diş Kısa Film Festivali’nden 3’üncülük ödülüyle dönen filmin yönetmenisevincini Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’la paylaştı. Leke Türkiyeçapında 2 ödül ve 11 film festivalinde gösterim kazandı; 2 film festivalinde definalist olarak yarıştı.              

Filmiçin emek veren ve İzmir’de sinema adına önemli bir adım atan genç sanatçılarile gurur duyduğunu belirten Başkan Tartan Alper Akdeniz’i ve genç sanatçıları kutladı.            

Sanatçıları kentin yarattığıdeğerler olarak nitelendiren Başkan Tartan, “  Onlar bu ödülü alırken bütün İzmirlilerisevindiriyor. Biz Konak Belediyesi olarak yıllardır bu kenti sanatın beşiğiyapmak için çalışıyoruz. Konak Belediyesi olarak; en büyük hedeflerimizden biriise, genç sanatçıların sanatlarını bu kentte icra etmelerini sağlayabilmek. Benİzmir sokaklarını dolaştığımda, neden bazı filmler burada çekilmiyor diyehayıflanıyorum” dedi.             İzmir’in 8 bin 500 yıllık tarihiylesinemaseverlerin ilgiyle izleyebileceği mekanlara sahip olduğunu ve doğal birplato olarak kullanılabileceğine değinen Başkan Tartan,  Türkiye’deki bütün genç yönetmenlere ve uzunmetraj film yapımcılarına seslenerek;” Gelin bu kenti kocaman bir film platosuyapalım” dedi.           

Ödüllü‘Leke’ filminin yönetmen Alper Akdeniz de Konak Belediye Başkanı Dr. HakanTartan’a teşekkür ederek, “Leke’ye verdiğiniz destek için ekibim adına çokteşekkür ediyoruz. Bu filmden sonra Kültür Bakanlığı Sinema GenelMüdürlüğü’nden yeni çekeceğimiz kısa film için hibe aldık, biz yeni filmimizi İzmir’deçekeceğiz” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Aytaç Sefiloğlu anıldı

Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu

Sendromlu kardeşlerin helikopteri için seferber oldu

Arşiv