Belediye ve üniversiteden yaşam kalitesini yükselten işbirliği

  • 0
  • 801
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi ile Bornova Belediyesi birlikte imza attıkları birçok projeyle ilçenin yaşam kalitesini yükseltiyor. Ege Üniversitesi Rektörlüğü görevine yeniden seçilen Candeğer Yılmaz’ı ziyaret eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır yurttaşların yaşam kalitelerini yükselten belediye-üniversite işbirliğinin artarak devam edeceğini açıkladı.
 
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Ege Üniversitesi Rektörlüğü görevine yeniden seçilen Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Rektör Yılmaz’a başarılar dileyen Sındır, ilçeyi adeta bir bilim kenti haline getiren ve yurttaşların yaşam kalitelerini yükselten belediye-üniversite işbirliği ile yapılan proje ve işlerin artarak devam edeceğini söyledi.
Candeğer Yılmaz’ı tekrar seçilmesi nedeniyle tebrik eden Başkan Sındır, “Ben de uzun yıllar Ege Üniversitesi’nde görev yaptım. Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden biri bizim ilçemizde yer alıyor. Buradaki bilgi birikimi ve genç nüfustan Bornova olarak en iyi şekilde yararlanılmasını sağlıyoruz. Üniversitemizi halkla buluşturup birlikte projeler üretiyoruz. Bu sayede hem ilçemizin yaşam standardı yükselerek bir bilim kenti haline geliyor, hem de üniversite öğrenim gören arkadaşlarımız yaşadıkları ilçedeki yurttaşlara yararlı hizmetler götürme fırsatı buluyor. Bornova’da üniversite beyin, biz de vücut gibi çalışıyoruz. Bundan sonra da işbirliği içinde yeni projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.
Başkan Sındır’a ziyareti nedeniyle teşekkür eden Ege Üniversitesi Rektörü Candeğer Yılmaz, belediye ile yaptıkları işbirliğinin yararlı sonuçlarını görmenin kendilerini de çok memnun ettiğini ifade etti.
 
Çok sayıda ortak proje yürüyor
Bornova Belediyesi ile Ege Üniversitesi’nin işbirliğinde yürüyen projelerin en önemlileri arasında Yeşilova Höyüğü kazı çalışmaları bulunuyor. Bornova Belediyesi’nin ayni ve maddi ciddi destekler verdiği Yeşilova Höyüğü kazılarında İzmir’de yerleşik yaşamın en az 8500 yıl öncesine dayandığını gösteren buluntular çıkarıldı. Bornova Belediyesi ayrıca hazırladığı Ziyaretçi Merkezi Projesi ile bu bölgede İzmirlileri adeta 8500 yıllık bir zaman tüneline çıkaracak.
Bornova Belediyesi’ne ait Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde de öğrencilere dersleri Ege Üniversitesi Astronomi bölümünden öğretim görevlileri veriyor. Şu anda pilot olarak başlatılan çalışmalarda çeşitli okullardan müdürlerin seçtiği öğrenciler eğitimlere katılıyor. Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde aynı anda 750 öğrenci deneylere katılabiliyor. Lise öğrencileri de programlara alınıyor. Öğrenciler her dalda üçer aylık programlara alınıyor. Öğrenciler burada, derslerde gördükleri konuları deney yaparak pekiştiriyor. Merkezde ayrıca felsefe dersleri de veriliyor. Öğrenciler eski Yunan dönemini o dönemin giysileri ile canlandırarak çeşitli gösteriler yapıp eğitimlere katılıyor.
 
Sağlık Köyü Entegre Tesisleri’nin ilk binası olan Halk Sağlığı Evi'nin yapımı da Bornova Belediyesi ve Ege Üniversitesi işbirliği ile tamamlandı. Toplam dört binadan oluşacak proje kapsamında sırada ikinci bina olan Çocuk Sağlığı ve Eğitim Merkezi'nin yapımı var. Bornova Belediyesi ile Ege Üniversitesi’nin işbirliği yaptığı önemli projelerden biri de yenilenebilir enerji kaynaklarını içeriyor. Ege Üniversitesi’nin Evka-3’te 6 bin 500 metrekare alana kuracağı Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Merkezi (YETMER) ile ilgili gerekli imar plan değişikliği Bornova Belediye Meclisi tarafından yapıldı.
Bornova Belediyesi, öğrencilerin deney yaparak öğrenmesi sağlayacak bir projeyi de hayata geçirdi. Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde kurulan laboratuarlarda fizik, kimya, biyoloji ve astronomi alanında ilköğretim yedinci ve sekizinci sınıf öğrencilerine deney imkanları sunuluyor. Öğrencilerin ürettiği projelerle Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu’na (TÜBİTAK) başvurularak proje desteği alınıyor. Burada öğrencilere dersleri Ege Üniversitesi Astronomi Bölümünden öğretim görevlileri veriyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv