Ben daha akıllıyım!..

  • 0
  • 1.646
Yazı Boyutu:

Bornova Küçük Şeyler Anaokulu öğrencileri aldıkları İngilizce eğitimin hakkını veriyorlar. Güne İngilizce Günaydın (good morning) diyerek başlayan öğrenciler öğretmenleriyle (with teachers) keyifli bir gün geçiriyorlar. Öğrenciler okulda aldıkları İngiliz Gems eğitiminin yanı sıra açılan iki dil laboratuarında yoğun İngilizce eğitimi ile yaşam içinde dili kullanmaya alışıyorlar. Okul öncesi eğitimde İngilizcenin önemine değinen Okul Müdürü Selami Korkmaz, “Çocuklarımızın yeni bir dil için, dil zekasını açık ve dinamik tutmayı hedefleyerek iki dilli bir yaşamın kapısını aralamalarını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.
Her fırsatta yeniliklere imza atan Bornova Küçük Şeyler Anaokulu, Prof. Dr. Üstün Dökmen'in önderliğinde geliştirilen yeni uygulamalarla dikkati çekiyor. İngiltere'den alınan ve özellikle özel okulların Lise bölümlerinde uygulanan Gems Programı'nın anaokulları ayağı Küçük Şeyler'de başarı ile uygulanıyor. Çocukların elle tutarak, gözleriyle görerek ve onunla oynayarak öğrendikleri kavramlarla ileride yaşanabilecek matematik ve fen korkusunun önüne geçiliyor.
 
Kurulan iki İngilizce Laboratuvarı’nda öğrencilere yoğun bir biçimde İngilizce eğitimi veriliyor. Öğretmenler çocuklara, özel hazırlanmış materyaller, akıllı tahta, projektör, bilgisayar, ses sistemleri ve zengin kitap çeşitleri eşliğinde sürekli İngilizce konuşarak çocuklarla iletişim kuruyorlar. Eğlenceli programlarla oyun oynayarak İngilizce öğrenen minikler özellikle “Akıllı Tahta” başından ayrılmak istemiyorlar. Minikler tahtada dokunarak, görerek, duyarak, eğlenerek İngilizce öğreniyorlar. Bir oyunu başarı ile bitiren miniklerin en sevdiği söz ise “Ben daha akıllıyım!..” oluyor.
Bu arada öğrenciler bugünlerde çok mutlular. Çünkü İngilizce derslerine Amerika’dan gelen Ralph Battle hem eğlenceli ders veriyor hem de gitarıyla şarkılar öğretiyor. Çocuklar müzik eşliğinde öğrenmenin keyfini çıkarıyorlar… ABD’den gelen ve Türkiye’de Türkçe öğrenen Ralph Battle çocuklarla ilgili aldığı eğitimi Küçük Şeyler Anaokulu’nda da uyguluyor. Battle özellikle eğlenceli geçen dersler arasında gitarıyla çocuklarla birlikte İngilizce şarkılar da söylüyor. Çocukların en sevdiği bu bölümde müzik ve eğitim bir arada götürülüyor.
 
Okul Müdürü Selami Korkmaz, Küçük Şeyler Anaokulu’nun okul öncesi eğitimde yaşamın içinde karşılaşılan somut bilgilerin çocuklara oyun ile eğlendirerek verildiğini söyledi. Korkmaz, “1 Eylül’de başlayan yeni öğretim eğitim döneminde çocuklara amaç yalnızca öğretmek değil okul öncesi eğitimi İngilizce vermeye başladık. Bu yolla hem İngilizceyi öğreniyorlar hem de öğrendikleri İngilizceyi yaşamlarında kullanıyorlar. Aynı zamanda çocuklarımızın yeni bir dil için, dil zekasını açık ve dinamik tutmayı hedefleyerek iki dilli bir yaşamın kapısını aralamalarını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv