Bilime ve gençliğe 57. merhaba

  • 0
  • 1.027
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi 2012- 2013 akademik yılı törenle açıldı. Ege Üniversitesi Yusuf Vardar –MÖTBE- Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene İzmir Vali Vekili İbrahim Ballı, İzmir Milletvekili M. Ali Susam, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, Adalet Komisyonu Başkanı Akar Karasu, Prof. Dr. Doğan Kuban, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Öğretim Üyeleri ve öğrenciler katıldı.
      
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Akademik yıl açılışı nedeniyle gönderdiği mesajı törende okundu.
Törende konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Ege Üniversitesinin 57. kez 11 bin yeni enerji ile eğitim öğretim hayatına kapılarını açtığını söyledi. Üniversitelerin toplumun sürekli hareket halinde olan kurumları olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Yılmaz, “ Üniversiteler çağa ve topluma ayak uydurarak sürekli değişim içinde olurlar. Ancak bazı fonksiyonlarında değişim yoktur. Bu da bilimsel bilgi birikimidir. Üniversiteler çağlar boyunca bilimsel bilgi üretimini, üretimin yöntemlerini ve bunun yaygınlaşmasıyla meşgul olmuşlardır. Bilimsel bilgi üretmenin üstünlük olduğu ama aynı zamanda paylaşmanın da esas olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu dönem bilgi toplumu diye değerlendirdiğimiz dönemdir. Bu üniversitelerin sorumluluklarını arttıran başka bir sayfa açmıştır. Bugün bilimsel bilgi üretimi hususunda üniversiteler ürettikleri bilginin topluma mal edilerek değere dönüşmesi konusunda yeni bir anlayışa doğru ilerlemektedirler. Gerçekten bilginin değere dönüştüğü günümüzde 3. kuşak üniversitelerin temelini oluşturmuştur” dedi.
 
TÜBİTAK’TAN ENÇOK DESTEK ALAN İKİNCİ ÜNİVERSİTEYİZ
Günümüzde üniversitelerin değişimine dikkat çeken Prof. Dr. Yılmaz, “Araştırma odaklı üniversiteler bilim ve teknolojiyi geliştirmeyi bu bilimde esas tema olarak almış üniversitelerdir. Ancak hem fakülteleri hem yüksekokulları hem de birikimleri bakımından geleneksel üniversiteler göz ardı edilemez. Geleneksel üniversiteler tematik üniversitelerin temelini ve kaynağını oluşturmaktadır. Ve daha uzun süre gündemimizde kalmaya devam edeceklerdir. Ege Üniversitesi köklü bir üniversitedir. 53 bine yakın öğrencisi, 4 binden fazla çalışanı ve 4 binden fazla öğretim elemanı ile bu sene 11 bin kıvılcım ile daha da güçlenerek yoluna devam etmektedir. Araştırma yapmak kaynak yaratmakla doğru orantılıdır. Buna istinaden desteklerimiz her yıl artarak devam ediyor. TÜBİTAK’tan en çok destek alan ikinci üniversiteyiz. Ege Üniversitesi 2009 yılında uluslararası geçerliliğe sahip diploma ekini 2.kez almaya hak kazanmıştır. ERASMUS süresine 2005 yılında 68 öğrenci ile başlayan Ege Üniversitesi, bu yıl 600 öğrenciyi eğitim için yurt dışına göndererek yine Türkiye’deki sayılı üniversitelerden biri olmuştur” diye konuştu.
 
Ege Üniversitesi’nin 2011 yılında kültür, sanat ve spor alanlarında önemli ilklere imza attığını söyleyen Prof. Dr. Candeğer Yılmaz,”Üniversiteler bulunduğu toplumu etkilediği gibi aynı zamanda bizi var eden toplumdan etkilenmektedir. Öğrencilerimiz, Ege Üniversitesi ayrıcalığını lütfen içinize sindiriniz. Dersler dışında kendinizi geliştirerek kültürel etkinliklerden uzak kalmayınız. Gerçekten isteyenler çareler, istemeyenler mazeretler bulur. Elinizden gelenin en iyisini yapmanızı umarak kaliteli eğitimin merkezi Ege Üniversitesi’ne hoşgeldiniz diyorum” diye konuştu.
 
ATATÜRK ANITINA ÇELENK
Açılış töreni öncesinde EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve Ege Üniversitesi Senatosu Üyeleri ve öğretim üyeleri Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk koydular.İZMİR(Ege Ajans/ Çisem Erkaya)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv