Bornova Koleji’nin LYS başarısı

  • 0
  • 1.473
Yazı Boyutu:

2011 LYS Türkiye geneli sıralamasında en başarılı 100 okul arasına Bornova Koleji de girdi. Bornova Fen Lisesi geçen yılın LYS sıralamasında Türkiye çapında 53’üncü sırada yer alırken İzmir’de de ilk beş okul arasına girmeyi başardı
 
ÖSYM ‘nin “Ortaöğretim Kurumlarına Göre 2011 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sonuçları Kitabı”nı yayınlandı. Bornova Koleji, LYS - MF puan türünde Türkiye geneli sıralamasında ilk 100 okul arasına girmeyi başardı. Türkiye çapında 53’üncü sırada yer alan Bornova Koleji İzmir’de de en başarılı ilk beş okul arasında yer aldı. ” İzmir’in İncileri “ olarak adlandırılan Türkiye’de ilk 100’e giren beş okul sırasıyla; İzmir Fen Lisesi, Özel Yamanlar Fen Lisesi, Özel Malhun Hatun Fen Lisesi, Özel Bornova Fen Lisesi ve Özel TAKEV Fen Lisesi oldu.
 
ÖSYM kitapçığını dikkatle inceleyin
Türkiye genelinde 6781 lisenin yer aldığı sıralamada ilk 100 içinde İzmir’den 5 okulun bulunması eğitimcileri sevindirdi.  Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan eğitim yöneticileri; velilerin öğrencileri için lise tercihi yaparken reklamlarla göz boyayan kampanyalara kapılmayıp ÖSYM kitapçığını dikkatle incelemeleri gerektiğini ve geleceklerine yön verirken beklentilerini karşılayabilecek okullara yönelmeleri gereğinin önemini vurguladı.
 
Başarı tesadüf değil
“Eğitimin Yükselen Yıldızı “olarak değerlendirilen ve İzmir’in başarılı okulları arasında yer bulan Bornova Koleji’nin Kurucu Temsilcisi Bülent Aydoğdu, “Bu başarı tesadüf değil. Başarıya susayan İzmir’e yakışan daha büyük başarıların habercisidir. Özlenen başarıya eğitimcilerimizin ve öğrencilerimizin üstün gayreti ile ulaşabiliriz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv