Bu konser dostluk için

Fransa ve Almanya arasında imzalanan Élysée Antlaşması’nın 61. yıl dönümü Fransız Kültür Merkezi'nde düzenlenen çifte konser ile kutlandı.

  • 0
  • 1.529
Bu konser dostluk için
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Fransa ve Almanya arasında imzalanan Élysée Antlaşması’nın 61. yıl dönümü Fransız Kültür Merkezi'nde düzenlenen çifte konser ile kutlandı.

Fransa İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin ve Almanya İzmir Başkonsolosu Ralf Schröer davetiyle gerçekleşen geceye Fransa İzmir Fahri Konsolosu Bernard Arkas, Institut français Türkiye İzmir Müdürü José-Maria Queirós başta olmak üzere çok sayıda konsolosluk erkanı ve davetli katıldı. Institut français Türkiye İzmir Müdürü José-Maria Queirós ile , böyle bir geceye ev sahipliği yapmaktan mutluluk ve gurur duyduklarını söylerken,
seyahatte olması nedeniyle geceye katılamayan Alman Kültür Merkezi Müdürü Nivin El Sioufy adına Etkinlik Koordinatörü Özlem Günerli'de Bugünkü konser Almanya ve Fransa arasındaki yakın bağların bir göstergesi olduğunu ve Goethe-Institut ve Institut Francais, uzun yıllara dayanan yakın işbirliğine bakarak daha nice başarılı ortak etkinliklere imza atmayı umduğunu söyledi.



SONSUZ İŞ BİRLİĞİ
Fransa İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin, Élysée Antlaşması’nın simgesellikten ibaret olmadığını belirterek “Ülkelerimiz arasında sonsuz iş birliğinin kapısı bu antlaşmayla aralanmıştır. Bugün burada birlikte olmamız da bu sıkı iş birliğinin göstergesi. Alman-Fransız dostluğunu, güzel İzmir’de harika müzikler eşliğinde yaşamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Almanya İzmir Başkonsolosu Ralf Schröer ise “Bu antlaşma, birleşik Avrupa için ilham kaynağıdır. Ev sahipliği için Institut français İzmir ailesine teşekkür ederiz” diye konuştu.

Dostluk konserinin ikincisi ise Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. İzmirlilerin yoğun ilgisiyle gerçekleşen konserde, sanatçılar Bazelaire, Beethoven, Fauré, Mendelssohn, Milhaud, Brahms, Debussy ve Fazıl Say’ın eserlerine yer verdi.


Fotoğraflar için

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar

Kral Günü kutlandı

EN Hotel’de “Bahara Merhaba” partisi

Chaine des Rotisseurs İzmir Scappi’de

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Arşiv