Bucalı çocuklar eğlenirken öğrenecek

  • 0
  • 1.503
Yazı Boyutu:

Buca Belediyesi, Buca Kent Konseyi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği işbirliği ile ‘Eğlen, Öğren Yaz Kursu’ açıldı.
Buca Mustafa Kemal Mahallesi Buca Kent Konseyi Semt Evi’nde açılışı yapılan kursa Kent Konseyi Başkanı Rezzan Gedik, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmir Şubesi yöneticileri, gönüllü öğretmenler, gönüllüler ve üniversite bursiyerleri ile kursa katılan çocuklar ve aileleri katıldı.
7-14 yaş grubu arasındaki 60 çocuğa açılan kurs 20 temmuz tarihine kadar sürecek. Haftada 3 gün saat 10.00 -12.00 arasında 7-14 yaş grubu çocukların katıldığı kurslarda miniklerin sanatla buluşmaları sağlanacak. Çevre bilincinin işleneceği derslerde birey olmak, insan hakları, kadın hakları gibi konular ele alınacak. Ev kazaları ve ilk yardım konularının da işleneceği eğlen, öğren yaz kursunda  aile içi iletişim becerileri de anlatılacak.
Mustafa Kemal Semt Evi’nde minikler ‘serçe, martı ve yalı çapkını’ diye adlandırılan sınıflara, yaş gruplarına göre ayrıldı.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği gönüllü öğretmenlerinin eğitim vereceği kurslarda ‘okuma yazma, boyama, müzik, resim’ gibi çocukları hem eğlendirici hem de öğretici dersler yer alıyor.
Çocukların yaz tatilini iyi değerlendirmelerini, bir yandan öğrenirken bir yandan da eğlenmelerini sağlamak amacıyla açılan kurs 5 hafta sürecek.
Kurslar sonunda tüm çocukların katılacağı bir de gezi gerçekleştirilecek.
 
Hem eğitim hem dinlence
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, semt evlerinde özellikle gelir durumu nedeniyle yaz etkinliklerine katılamayan çocuklara ulaşmak istediklerini belirtti. ÇYDD ile ilk kez başlatılan kursların semt evlerini de çoğaltarak yaygınlaştırmak istediklerini belirten Tatı, “Yüzme havuzumuzun temelini önümüzdeki günlerde atacağız. Bu yatırımın bitmesiyle ilçemizdeki tüm çocukların ücretsiz yüzme kurslarına alacağız” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

Arşiv