Büyükşehir’in “savaşan şahinleri”

  • 0
  • 597
Yazı Boyutu:

İzmir BüyükşehirBelediyespor’un kardeş tekvandocuları Mert ve Berkcan Süngü, kazandıklarımadalyalarla rakiplerinin korkulu rüyası oldu. Genç sporcuların tekvandocamiasındaki lakabı “Savaşan Şahinler”.

 

İzmirli kardeş tekvandocular Mert ve Berkcan Süngü, gençyaşlarına rağmen şimdiden zengin bir madalya koleksiyonu oluşturdu. Üst üstekazandıkları madalyalarla rakiplerinin korkulu rüyası haline gelen başarılısporcular, peşpeşe kazandıkları müsabakaların ardından “Savaşan Şahinler”lakabını aldı.

1990 doğumlu Mert Süngü, bugüne kadar 4 kez Türkiyebirincisi olurken, 3’er kez de ikincilik ve üçüncülük kürsüne çıktı. ÜmitlerBalkan Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan Mert, Almanya Open, İran Open,  AkdenizCup ve Avrupa Ümitler Şampiyonası’nda da ülkemizi temsil etti. 1994 doğumluBerkcan Süngü ise 10 Türkiye birinciliğini, Avrupa Gençler Şampiyonluğu,Gençler Dünya, Gençler Avrupa ve Gençlik Olimpiyatı üçüncülüğü ile taçlandırdı.Berkcan ayrıca 4 kez Türkiye ikinciliği, 2 kez de Türkiye üçüncülüğü eldeederek madalya koleksiyonunu geliştirdi.

 

Ağabeyinin peşindenMilli Takım’a
10 yaşından bu yana tekvando yaptığını, her kategoride mücadele ederekkendini geliştirdiğini söyleyen ağabey Mert Süngü, “Konak Belediyespor’dabaşladığım tekvandoyu şimdi İzmir Büyükşehir Belediyespor’da sürdürüyorum.Tekvando, benim hayatımın vazgeçilmez bir parçası. Tekvando sayesinde önemlibir spor ve eğitim kariyerinin sahibi oldum” dedi. Ailesi ve antrenörleri SuatHastürk ile Abdullah Sertçelik’ten çok büyük destek aldığını da sözlerineekleyen başarılı sporcu, “Zaman zaman ciddi sakatlıklar yaşasam da, tekvandosevgim ve onların destekleriyle yeniden spora  dönmeyi başardım” diye konuştu.

 
Ağabeyini örnek alarak başladığı tekvando da en az onunkadar başarılı bir performans gösteren Berkcan Süngü ise 9 yaşından bu yana busporun içinde olduğunu söyleyerek, “Ağabeyimin peşinden geldiğim tekvandosalonundan Milli
Takım’a kadar yükseldim.
 
Ben de ağabeyim gibi Konak Belediyespor’dan kısa süre önce buraya geldim.
 
Üç yıllık kariyer planımda 2016Brezilya Olimpiyatları’na katılmak yer alıyor.
 
Bu hedefe varmak için çokçalışmak gerektiğini biliyorum ancak ben de zaten tekvandodan başta bir şeydüşünmüyor ve bu amacıma ulaşmak için var gücümle çalışıyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

Arşiv