Çevrim içi şenliğe ünlü yağdı

Özel Piri Reis Okullarının geleneksel kültür ve sanat festivalleri pandemi koşulları nedeniyle bu yıl çevrim içi yapıldı. Okulun iki kampüsünde gerçekleştirilen iki ayrı festivale 40’a yakın sanatçı katıldı.

  • 0
  • 959
Çevrim içi şenliğe ünlü yağdı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Özel Piri Reis Okullarının geleneksel kültür ve sanat festivalleri pandemi koşulları nedeniyle bu yıl çevrim içi yapıldı. Okulun iki kampüsünde gerçekleştirilen iki ayrı festivale 40’a yakın sanatçı katıldı.
 
Covid-19 Pandemisine rağmen geleneksel hale getirdiği etkinliklerini düzenlemekten vazgeçmeyen Özel Piri Reis Okulları, her yıl ilk dönemin sonunda çocukları küçük yaşta kültür, sanat ve sporun çeşitli dallarıyla tanışması amaçlayan “PiriSanat Şenliği” ile “Kültür ve Sanat Festivali” bu yıl çevrim içi olarak gerçekleştirildi.
Yarıyıl tatili öncesi bir yandan pandeminin olumsuz yanlarını unutturmayı bir yandan da ders stresini azaltmayı amaçlayan festivallere kendi alanlarında isim yapmış yerli ve yabancı 40’a yakın sanatçı katılırken 100 kişilik bir ekip görev yaptı.

 
Güzelbahçe’ye Légion d’Honneur’lü konuk
Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarının PiriSanat şenliği bu yıl “PiriSanat, Sanatta Fransız Esintileri (PiriSanat L'Art à l'heure française)” adıyla gerçekleştirildi. Şenliğin önemli konuklarından biri tüm dünyada çocuklar için yazdığı felsefe kitapları ile tanınan ayrıca eğitim ve öğretime verdiği katkıdan dolayı 2019’da Fransa Devlet Nişanı ( Légion d’Honneur)’e layık görülen “Çıtır Çıtır Felsefe” dizisinin yazarı Brigitte Labbé oldu. Labbé öğrencilere felsefenin önemini anlatarak sorularını yanıtladı. Üç gün süren festival boyunca öğrenciler Fransa’nın ve Türkiye’nin önde gelen sanat galerilerine çevrim içi geziler düzenleyerek buradaki yöneticilerle sohbet etme imkanı buldu.

Tamamı Fransızca olarak gerçekleştirilen şenlikte Fransa’nın Calais Kenti’nin tanınmış gitaristi Arthur Verpoort, grubu Arthur & Co’yu öğrencilere tanıtarak babası Valère Verpoort ile birlikte pop, blues ve rock türlerinde şarkılardan oluşan bir konser verdi.
 
Piri Reis’ten Hollywood’a
Özel Karşıyaka Piri Reis Okullarının Kültür Sanat Festivalinin en önemli konukları ise Piri Reis’ten mezun olduktan sonra biri Hollywood’da önemli film müziklerine imza atan diğeri de sesiyle müzikseverleri etkileyen İzmirli iki genç sanatçı oldu.
Başta “Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi” ve “Ejderhanı Nasıl Eğitirsin” gibi tanınmış filmlerin müziklerine imzasını atan, pek çok film festivalinde ödül kazanan Batu Şener festivalin ikinci gününe konuk oldu. Öğrencilere müzik kariyeri, Piri Reis’teki okul hayatının müzik kariyerine etkilerini anlatarak bir film müziğinin yapım aşamaları hakkında bilgi veren Şener bestelerinden örnekler verdi.

“Gözleri aşka gülen” adlı şarkıya yaptığı cover ile müzikseverlerin sevgisini kazanan İzmirli alternatif rock müzik sanatçısı Nilipek festivalin ilk günü Piri Reisli öğrencilerle bir araya geldi. Sevilen şarkılarını Piri Reisli kardeşleri için söyleyen Nilipek, Piri Reis’te geçirdiği günleri, yükseköğrenim hayatını ve müzik kariyerini anlattı. Nilipek ve Batu Şener’in yanı sıra Tunus asıllı Fransız yan flüt sanatçısı Amal M’sakni öğrencilere nefesli çalgılar ve sanatta arabuluculuk konularında bilgi verdi.
Resimden müziğe, arkeolojiden felsefeye, spordan dansa pek çok alanda sanatçı ve bilim adamının konuk edildiği festivalde öğrenciler “Atlas’ın Dünyası” adlı çocuk serisinin yazarı Berna Kumaş Sipahi, Tülin Kozikoğlu gibi yazarlarla tanışma imkanı bulurken Milli ritmik jimnastikçi Burçin Neziroğlu Ökmen’den ritmik jimnastik hakkında bilgi aldı. Öğrenciler festivalde tasarım eğitmeni Atıl Başar Yaylım’ın, origami eğitmeni Gökçen Atamgüç’ün, Fırat Bingöl’ün çizgi roman atölyelerine katılarak kendi eserlerini ortaya çıkarttırttı. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv