Çocuk Acil Servis Travma Ünitesi hizmete açıldı

  • 0
  • 1.221
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Acil Servisi’nde Rotary Kulübü ve Yapı-Kredi Sigorta’nın katkılarıyla Travma Ünitesi oluşturuldu. Yeni birimin açılışına EÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Özkahya, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Savaş Kansoy, Çocuk Acil Sorumlusu Doç. Dr. Ulaş Saz, Rotary Kulübü Başkanı Meral Çapa, Çocuk Hastanesi doktorları ve yetkilileri katıldı. 
EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nin 2 bine yakın yatak kapasitesi olduğunu hatırlatan EÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Özkahya, “Türkiye’nin en büyük hastanelerinden birisiyiz. Sivil toplum kuruluşlarının bu gibi yarar sağlayacak hem manevi hem de maddi desteği bizi mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Çalışmaları sırasında bir takım desteklere ihtiyaç duyduklarını belirten Prof. Dr. Savaş Kansoy, “Bu desteklerin bize iki türlü faydası oluyor. Birincisi, bazı takıldığınız yerlerde sorunu kestirmeden çözmüş oluyorsunuz. İkincisi, çok zor durumlarda arkamızda böyle hayırseverlerin olduğunu bilmek bize güç veriyor” diye konuştu.

Daha önce böyle bir çalışmalarının bulunduğunu ama sponsor bulamadıklarını dile getiren EÜ Çocuk Hastanesi Acil Servis Sorumlusu Doç. Dr. Ulaş Saz, “Çok pahalı olan bu ünite cihazlarının sponsor bulunmadan yapılması imkansız. Farklı bir boyutu da bu birimlerin çocuk hastanesi dışında ana hastanelerde oluşmasıdır. Bizim hastanemizin yeni kurulması ile birlikte böyle bir birim oluşması tabii ki önemlidir. Çocukların çeşitli kazalar sonucu travma geçirmesine erişkin hasta doktorları değil de çocuk doktoru bakmaya başlayacak. Direkt hasta alamayacağımız bu ünite ilerleyen zamanlarda normal işleyişine devam etmeye başlayacak” dedi.
      
“ ‘ÇOCUK HASTANESİ (TRAMVA HARİÇ)’ TABELASI KALKTI”
Gündoğdu Rotary Kulübü’nün Başkanı Meral Çapa, hastane önünde yazan Çocuk acil tramva ünitesi hariç yazısının kalkmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti. Çapa, “Bir çok üniversite hastanelerinin çocuk hastane birimi kuruluyor. ‘Bir Tuğlada Sen Koy’ projesi ile bağışımızı yaptık. 45 Bin Doları tutarındaki bağışımız ile ünitenin yüzde 30’u tamamlanmış olduk. Herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Toplam da 150 bin dolara mal olacak birimin yapılan destekler sonucunda yüzde 30’u tamamlanmış oldu.İZMİR(Ege Ajans/ Ali BAYAT)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

Arşiv