Çocuk Bakımı ve Eğitici Annelik Paneli

  • 0
  • 1.031
Yazı Boyutu:

Halk eğitim Merkezler müdür, eğitmen ve kursiyerleri, İzmir Üniversitesi’nde düzenlenen “Çocuk Bakımı ve Eğitici Annelik” panelinde bir araya geldi.
 
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Bölgesel Halk Eğitimleri çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Bölümü tarafından düzenlenen yıl sonu sergi ve şöleni kapsamında İzmir Üniversitesi’nde “Çocuk Bakımı ve Eğitici Annelik” paneli düzenlendi. Halk eğitim merkezleri müdürleri, eğitmenleri ve kursiyerlerinin büyük katılım gösterdiği panelde oturum başkanlığını İzmir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sezen Zeytinoğlu yaptı. Saz ve gitar dinletisi ile renklenen panelde İzmir Üniversitesi MYO Çocuk Gelişimi Program Başkanı Yrd. Doç. Dr. Neslihan Koçer, Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. S. Sunay Yıldırım Doğru, Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Çocuk Hastalıkları Hemşireliği bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Selmin Şenol ve Şifa Üniversitesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Nazım İntepe birer konuşma yaptı. Panel sonunda Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Marangoz panelislere teşekkür etti.
 
Babalar da eğitilmeli
“Mutlu, sağlıklı, umutlu çocuklar yetiştirebilmek için sadece annelerin eğitilmesi yeterli değildir. Babaların da en az anneler kadar bu eğitimlere ihtiyacı vardır” sözleri ile panelin açılışını yapan Prof. Dr. Zeytinoğlu’nun ardından, Yrd. Doç. Dr. Neslihan Koçer, okul öncesi eğitimin önemine değindi. 72 aylık okul öncesi eğitim sürecinin kişinin tüm hayatını etkilediğine dikkat çeken Koçer, “Okul öncesi eğitim sürecinde edinilen sosyal beceriler, ileri yaşlarda karşılaşılabilen ileri depresyon, sosyal kaygı, alkolizm gibi klinik açıdan yardım almasına gereken sorunların aşılmasında önemlidir” dedi.
 
Kaynaştırma eğitimine erken başlanmalı
Konuşmasında erken çocukluk döneminde özel eğitime değinen Doç. Dr. Doğru, “Yaşam yaşayarak öğrenilir” dedi ve özel eğitime gereksinim duyan çocukların en erken zamanda kaynaştırma ortamına sokulması gerektiğini ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Selmin Şenol ise çocuklarda büyüme ve gelişmenin fiziksel değerlendirmesine değinirken, çocuklar arası büyüme farklarında öncelikle genetik ve sonra da çevresel faktörlerin mutlaka göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi. Ailelerin en fazla doktora başvurma nedenlerinden biri olan Üst Solunum Yolları Enfeksiyonu hakkında bilgilendirme yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Nazım İntepe de, sağlıklı nefes alabilmenin pek çok hastalığın önüne geçebildiğini vurguladı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv