Çocuklarımız milletimizin umut çiçekleri

İzmir iş dünyası temsilcileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle birer mesaj yayınladı. Ulusal egemenlik ve demokrasi vurgusu yapan STK’lar, çocukların bu özel gününü de kutladı. İş dünyası temsilcileri, “Ülke olarak Sağladığımız imkanlar ve daha kaliteli bir eğitim sistemi ile kendini geliştiren ve daha iyi bir gelecek için çabalayan çocuklarımız sayesinde, daha güçlü bir Türkiye'ye hep birlikte yürüyeceğiz” mesajı verdiler.

  • 0
  • 183
Çocuklarımız milletimizin umut çiçekleri
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir iş dünyası temsilcileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle birer mesaj yayınladı. Ulusal egemenlik ve demokrasi vurgusu yapan STK’lar, çocukların bu özel gününü de kutladı. İş dünyası temsilcileri, “Ülke olarak Sağladığımız imkanlar ve daha kaliteli bir eğitim sistemi ile kendini geliştiren ve daha iyi bir gelecek için çabalayan çocuklarımız sayesinde, daha güçlü bir Türkiye'ye hep birlikte yürüyeceğiz” mesajı verdiler.


BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Semiha Güneş:
“Daha güçlü bir Türkiye’ye hep birlikte yürüyeceğiz”
Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atan, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu ilan eden Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilham verici sözleriyle aydınlanan bir günde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun ve Milli Egemenliğimizin dünyaya ilan edilişinin 104. yıldönümünü gururla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkumuzu sadece kendi çocuklarımızla değil, aynı zamanda tüm dünya çocuklarıyla da paylaşmaktayız. Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" ilkesine dayanarak, dostluk, kardeşlik ve barış adına verdiğimiz tüm mesajlar, bu bayram vesilesiyle dünyaya yayılmakta ve bu temennilerimizin yaygınlaşmasına sebep olmaktadır. Geleceğimiz, çocuklarımızın ellerinde şekillenecektir. Onlara sağladığımız imkanlar ve sunduğumuz eğitimle kendini geliştiren ve daha iyi bir gelecek için çabalayan çocuklarımız sayesinde, daha güçlü bir Türkiye'ye hep birlikte yürüyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bize bağımsızlığımızı armağan eden Birinci Meclisimizin tüm kahraman üyelerini ve Milli Mücadeleye emeği geçmiş olan herkesi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, bugüne anlam katan geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın ve tüm Milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularla kutluyorum.


İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Cengiz:
“Çocuklarımız tüm günlerini bayram coşkusu ile yaşamalı”
Milli Bağımsızlığımızın, Demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin öncüsü ve güvencesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. Yıldönümünü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz.
"Sevgili çocuklar; Ülkemizin en değerli varlığı olarak, geleceğimizin güvencesi, yaşam sevincimiz ve umudumuzsunuz. Sizlere düşen görev, bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, sorgulayan, araştıran ve bunlarla birlikte düşünen ve düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade edebilen, dürüst, çalışkan ve başarılı fertler olmaktır. Bu görevi en güzel şekilde yapacağınıza ve bu mirasa en güzel şekilde sahip çıkacağınıza olan güvencimiz tamdır. Dileğimiz, tüm dünya çocuklarının sevgi, barış ve huzur içinde, kardeşlik duygularıyla her günü bayram coşkusuyla yaşamalarıdır.
Şairin dediği gibi
“Kızlarım,
Oğullarım var gelecekte,
Her biri vazgeçilmez cihan parçası.
Kaç bin yıllık hasretimin koncası,
Gözlerinden,
Gözlerinden öperim,
Bir umudum sende,
Anlıyor musun ?”

Motorları maviliklere süreceğimiz gelecek güzel günlere çocuklarımızın aydınlık beyinleriyle ulaşacağımıza olan inancımla tüm çocuklarımızın yollarının açık olmasını diliyorum.


İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Özden Erten:
“Atatürk geleceği görebilen nadir liderlerden”
Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı ve millet egemenliğinin ilan edildiği 23 Nisan 1920 tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde bağımsızlığını kazanan Türkiye, 104 yılda her alanda büyük kazanımlar elde etmiş, gerçekleştirdiği atılımlarla büyük başarılarla ulaşmıştır. Bu yolda kuşkusuz tarihine kültürüne sahip çıkan bir kuşağın varlığı bizlere umut vermektedir. Ülkemizin zenginliği olan çocuklarımız dinamizm, değişim ve ülkemizin her alanda gelişme gayretinin de kaynağı olmaya devam edecektir. Çocuklarımızın yurt sevgisine ve çalışkanlığına olan güçlü inancıyla TBMM’nin açıldığı bugünün çocuklara armağan eden Atatürk, geleceği öngörebilen nadir liderlerden biridir. Evlatlarımızın önemli sorumluluklar üstlenerek Türkiye’nin aydınlık yarınlarına ulaşmasına öncülük edeceklerine yürekten inanıyorum. Bu duygularla Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü Kurtuluş Savaşı Kahramanlarını bize bu vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.


EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şahika Aşkıner: “Çocuklarımız milletimizin umut çiçekleri”
Milli birlik ve beraberlik duygusu ile güçlenen milli irademizin temsil edildiği TBMM'nin açılışının 104. yıldönümü ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yarınlarımızın teminatı çocuklarımıza armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşku ile kutluyor, bu sevinci hep birlikte yaşıyoruz. 23 Nisan 1920 de Ankara’da toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi aldığı tarihi kararlarla Türk ulusunun karşı karşıya kaldığı tehlikelerin bertaraf edilmesi ve ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunması ve bağımsızlık yolunda yürütülen çabaları yönlendirmiş, varlığıyla milletimize güç vermiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisinin, umutsuzluğun, yoklukların, zor ve sıkıntılı günlerin yaşandığı bir dönemde açılması aydınlık yarınlarımız için bir dönüm noktası olmuştur. Sevgili Çocuklar; Sizler, milletimizin umut çiçekleri, aydınlık yarınlarımızı kucaklayan güçlü kollarısınız. Bu bakımdan sizlerin sağlıklı, eğitimli, mutlu ve özgür bireyler olarak hayata devam etmeniz en büyük arzumuzdur. Önümüzdeki yıllarda önemli görevlere gelecek, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edecek ve yarınlara taşıyacaksınız. İmza atacağınız başarılarla, ülkemizin hedeflerini yakalamasında belirleyici rol oynayacaksınız.


KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Işıklı:
“Bayramın haklı gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz”
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın haklı gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 104 yıl önce içerisinde bulunulan zor şartlara rağmen Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açmış; İstiklal Mücadelemizi başarıya ulaştırmış ve ebediyete kadar da hür yaşayacağını bütün dünyaya ilan etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan’ı tüm çocuklara armağan etmiş; “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve istikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz.” sözleriyle Cumhuriyetin gelecek nesillerine verdiği önemi vurgulamıştır.
Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın; ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak; düşünen, kendine güvenen, donanımlı, girişimci, ufku geniş, değerlerine bağlı bireyler olarak yetiştirilmelerini sağlamak hepimizin ortak temennisi ve sorumluluğudur.


EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun:
“Çocuklarımız yarınlara ışık tutacak”
Bugün, millet iradesinin tecelli ettiği, demokrasimizin çatısı olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 104. yıldönümünü kutluyoruz. Ayrıca, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın, bu bayramın nesilden nesile aktarılmasının teminatı olan çocuklarımızla kutluyor olmaktan dolayı mutluyuz. Milletimizin İstiklal Mücadelesinde gösterdiği azim ve kararlılık, dünya uluslarına örnek olmuştur. Geleceğimizi temsil eden çocuklarımız, geçmişten aldıkları bu güçle yarınlarımıza ışık tutacak, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli görevler üstlenecektir.Bu bilinç ve irade ile Milletimizi ortak düşünce ve değerlerde buluşturan, Cumhuriyetimizin kuruluşunda ve milli egemenliğin tesis edilmesinde önemli bir görev üstlenen Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 104. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, çocuklarımıza mutlu bir gelecek diliyorum.


TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Engin Korkmaz: “Donanımlı ve yetenekli gençler yetiştirmeliyiz”
Türk Milletinin bağımsızlık, hürriyet ve kalkınmak ülküsünün sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. Yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gurur, mutluluk ve coşkuyla kutluyoruz. 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün liderliğindeki İstiklal Mücadelesinde dönüm noktası olmuş; Türk Milleti, egemenliğin kayıtsız şartsız kendisinde olduğu yeni bir devletin ilk adımını atmıştır. Millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyet´in temellerinin atıldığı bu anlamlı günü Mustafa Kemal ATATÜRK çocuklara bayram olarak hediye etmiştir.Türk Milletinin şanlı direnişini simgelemeyen Kurtuluş Savaşı sonrasında, millet iradesinin vücut bulduğu ve Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Türkiye Büyük Meclisi’nin açılış günü olan 23 Nisan’ın çocuklarımıza armağan edilmesi, Türkiye’nin geleceği olan çocuklarına, gençlerine olan güvenin ve umudun göstergesidir. Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın, milli ve manevi değerlerine bağlı, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ortak hedefimizdir.


EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul:
“Çocuklarımız aydınlık yarınlarımızın güvencesidir”

23 Nisan 1920, Türk Milleti’nin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı tarihtir. Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünün anlam ve önemini iyi bilen bir millet olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk Milleti elindeki tüm imkanları seferber ederek mücadele etmiş ve bağımsızlığına sahip çıkmıştır. Bu bağımsızlık mücadelesi sonraki kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak için verilmiştir. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ilk Meclisin toplandığı 23 Nisan 1920 gününü Ulusumuza ve tüm çocuklarımıza bayram olarak armağan etmiştir. En değerli varlığımız çocuklarımız, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri olarak aydınlık yarınlarımızın güvencesidir. Çocuklarımızın özgür düşünceli, kendi başına karar verebilen, sorgulayan, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ortak hedefimizdir. Bu ülkeyi ve TBMM’ni bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerimle çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum.


KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ünlü:
“23 Nisan fedakarlıkların timsalidir”
Dünyadaki tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin, bağımsızlık uğruna sergilenen fedakarlıkların timsalidir. Geleceğimizi temsil eden çocuklarımızın, ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten, kendine güvenen, milli ve manevî değerlerine bağlı gençler olarak yetiştirmek ortak sorumluluğumuzdur.
Bu duygu ve düşüncelerle bize bu bayramı hediye eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyor, çocuklarımızın ve tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.


İzmir YMMO Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Zengin:
“Emaneti gelecek kuşaklara teslim etmek görevimiz”
Bugün 104 yıl önce 23 Nisan 1920’de demokratik, laik ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı ve halkın kendi geleceğine kendisinin el koyduğu gündür. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı tüm dünya çocuklarının kardeşçe kutladığı, barış içinde yaşanabilecek bir dünyanın tohumlarının atıldığı ilk ve tek çocuk bayramıdır. Çocuklarımızın bu onurlu görevi en güzel şekilde yerine getireceklerine inanan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk de, bu büyük sevgi ve inancının bir ifadesi olarak bugünü çocuklara armağan etmiştir.
‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözünün hakkı bütün bir ülke olarak verilmiş ve Atatürk bu sözle her koşulda halkın kendi egemenliğine sahip çıkmasını istemiştir. Bugün bizlere düşen görev de teslim aldığımız bu kutsal emaneti bizden sonra yaşatacak olan nesillere en ileri seviyede teslim etmektir. Çünkü çocuklar bir ülkenin geleceğidir. Bundan dolayı çocuklarımıza sahip çıkmak ülkemizin geleceğine sahip çıkmak anlamını taşımaktadır.
Yüzlerinde gülücüklerin, kalplerinde sevgi ve umut çiçeklerinin hiç solmamasını temenni ettiğimiz, bunun için büyük gayret sarf ettiğimiz bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.

EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt:
“Bağımsızlığın dünyaya ilan edildiği gün”
23 Nisan 1920'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yurdun dört bir tarafından milletimizin temsilcilerini bir araya getirerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) kurdu. 104 yıl önce bugün kurulan TBMM, ülkemizin bağımsızlığını amaçlayan tüm düşünceleri tek bir çatı altında topladı ve milletimizin bağımsızlık azim ve kararlılığını tüm dünyaya en güçlü şekilde ilan etti. Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olan 23 Nisan 1920, ülkemizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bir bayram olarak armağan edildi. Cumhuriyetimizin ilk milli bayramı olarak bugün çocuklara armağan edilirken, Ata’mızın çocukları ne kadar çok sevdiğini ve onlara güvendiğini gösteren; gurur ve coşkuyla karşılamamız gereken eşsiz bir gündür. Böylesine bir armağanla ödüllendirilen çocuklarımızın; vatan, bayrak ve millet sevgisiyle dopdolu bireyler olarak yetişeceklerine inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle; bugüne anlam katan, geleceğimizin güvencesi siz değerli çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum.




KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Erol Diren:
“Geleceğimizi çocuklarımızla inşa edeceğiz”
Millet iradesi ve egemenliğinin üzerinde hiçbir gücün olmadığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin işte bu günde yapılan açılışıyla kayıtlara geçmiştir. Bu bakımdan 23 Nisan demek; bağımsızlık ve egemenlik demek, 23 Nisan demek; millet ve halk iradesi demek, Büyük Millet Meclisi demek; Türkiye Cumhuriyeti demektir.

23 Nisan Çocuk Bayramı bizim için geleceğe dönük yüzleri de ifade eder. Bu bayram, geleceğimize dair güçlü bir teminat ve yine geleceğimize duyduğumuz güvenin de bir eseridir. Çünkü biz yarınlarımızı, çocuklarımızla ve gençlerimizle inşa ediyoruz.
İşte bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve bu vatan uğruna toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla bir kez daha yâd ediyor, TBMM’nin kuruluş yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı yürekten kutluyorum.


BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren:
“Bayramımız kutlu olsun”
Çağlar ötesini gören ve işaret eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin bağımsızlık ve hürriyet meşalesidir. O’nun kurduğu ve egemenliğin ‘kayıtsız şartsız’ millette olmasının, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatı Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 104. gurur yılının onurunu yaşıyoruz.

Kurtuluş Savaşı’mıza yöne veren kararların alındığı ve Büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, egemenliğin ‘kayıtsız şartsız’ milletimizde olmasının ve bağımsızlığımızın teminatı olmaya devam edecektir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Bugünü çocuklarımıza bayram olarak armağan eden Atatürk’ü rahmet, minnet ve sevgiyle anıyoruz. Ülkemiz ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.


Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Ayda Özeren:
“Milli birliğimizin kenetlenmiş ifadesi”
Türk milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri işgal eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl yurdumuzda ve yurtdışındaki temsilciliklerimizde, bütün kurumlarımızda, okullarımızda ve her evde çeşitli etkinliklerle kutlanarak millî birliğimizin kenetlenmiş ifadesini temsil etmektedir.

Büyük önder Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, millî bayramımız olan 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmiştir. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk Devleti’nin devamını emanet edeceğimiz yeni Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisan, önemli birer vesiledir. 23 Nisan, Türk Milleti’nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisidir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

ESHOT’ta görev değişimi

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Bize her yer Taksim

Meydanlar bizimdir

Arşiv