ÇOSA, İstanbul ve Londra’dan sonra İzmir'de

“Türkiye’nin ilk sağlıklı fast food zinciri” olarak kurulan ve online paket yemek servisi ile evlere giren Çosa, İstanbul ve İngiltere’deki şubelerinin ardından İzmir Bayraklı’da hizmet vermeye başladı.

  • 0
  • 1.799
ÇOSA, İstanbul ve Londra’dan sonra İzmir'de
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye’deki “paket yemek” ve “self servis fast food” sektöründe sağlıklı ve hafif yemek yeme imkanının kısıtlı olduğunu fark ederek 2020 yılının sonunda Avane Cloud Kitchens CEO’su Ahmet Orhon tarafından bulut mutfak modeliyle kurulan Çosa, İzmir Bayraklı’da misafirlerini ağırlamaya başladı.

Paket servisin yanı sıra self servis “gel-otur” ve “gel-al” hibrit restoran modeliyle sektöre yenilik getiren Çosa markası ile sağlıklı beslenme tutkunlarının paket servisteki beklentilerini karşılamayı amaçladıklarını belirten Orhon, “Avane Cloud Kitchens bünyesinde açtığımız restoranların konsepti ve menüleri müşteri talepleri ve eğilimleri analiz edilerek belirleniyor. Klasik yöntemle önce konsepti, sonra menüyü oluşturmak yerine müşterilerin tüketim yönelimlerine göre marka oluşturuyoruz. Paket serviste sağlıklı ve hafif yemek ihtiyacını görerek Çosa markasıyla çorba, salata, meze ve tatlının yanı sıra bowl ve wrap (dürüm) ürünlerini de içeren sağlıklı menüler hazırladık.” dedi.

Orhon, Batı ülkelerindeki bu trendi Türkiye’ye getirdiklerini anlatarak “Bir yandan Türk insanının alıştığı tatları onlara sunmak, bir yandan da misafirlerimizin damaklarına uyacağına inandığımız lezzetlerle onları tanıştırmak gibi bir arzumuz var. Amacımız 'sağlıklı yemek lezzetli değildir' algısını yıkmak ve Türkiye’de 'sağlıklı fast food' algısını oturtmak. Paket yemek söyleyenler sadece pizza, burger gibi ürünleri tüketmek zorunda değil. Sağlıklı ve hafif yemeğin de zincirleşebileceğine ve yaygınlaşabileceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin en büyük sağlıklı ve hafif yemek zinciri olma hedefiyle ilerlediklerini vurgulayan Orhon, 100 lokasyona hızlı bir şekilde ulaşmak istediklerini söyleyerek “İstanbul’daki 4 restoran ve Londra’daki şubesinden sonra İzmir Bayraklı’da yeni şubemizi hizmete sunduk. Hedefimiz Türkiye’den çıkan ilk uluslararası gıda zinciri olmak. İngiltere’de yakın vadede 25, uzun vadede 50 lokasyona ulaşmak istiyoruz. Türkiye ve İngiltere ile başlayan öykümüz İskandinav ülkeleri ve Avrupa ile devam edecek. Ardından Körfez ülkelerinde şubeleşmeyi planlıyoruz. Türkiye’de markalarımıza yönelik ciddi bir franchise talebi var. Veriye dayalı bir iş yaptığımız için sonuçlarını ön görebiliyoruz. Bu da gıda sektörüne yatırım yapmak isteyenlerde bir güven oluşturuyor” diyerek ileriye dönük planlarını aktardı.

ÇOSA Hakkında:
2020 yılının sonunda, girişimci Ahmet Orhon tarafından “Bi Çorba Bi Salata” sloganıyla “Türkiye’nin ilk sağlıklı fast food zinciri” olarak İstanbul’da kurulan, sağlıklı ve hafif yemek yemek isteyenlerin evlerine paket servisle girmeye başlayan ÇOSA, İstanbul’da Acıbadem, Kozyatağı, Ataşehir, Gayrettepe restoranları ve Londra’daki şubesinden sonra 2023 Nisan ayı itibariyle İzmir Bayraklı’da hizmet vermeye başladı. Avane Cloud Kitchens bünyesindeki merkez bulut mutfakta hazırlanan yemeklerle -“paket servis”, “gel-otur” ve“gel-al”- hibrit restoran modelini uygulayarak paket yemek sektörüne yeni bir soluk getiren Çosa, sağlıklı ve zengin içerikli menüleriyle Türkiye’de “sağlıklı fast food” algısını değiştirmeyi amaçlıyor.

Avane Cloud Kitchens Hakkında:
Girişimci Ahmet Orhon tarafından kurulan Avane Cloud Kitchens, 200 metrekareyi geçmeyen tek bir mutfaktan, 30’un üzerinde paket yemek hizmeti veren sanal restoranı müşterileriyle buluşturmayı hedefliyor. Avane, diğer bulut mutfak modellerinden farklı olarak ürün geliştirme, satın alma, üretim, mutfak operasyonu, marka ve kanal yönetimi ile pazarlama faaliyetlerinin tamamını kendisi gerçekleştiriyor. İlk turda Global Founders Capital’dan 1 milyon dolar yatırım alan Avane Cloud Kitchens’ın, 3.1 milyon dolar yatırım aldığı ve Finberg’in liderlik ettiği 2. yatırım turuna, TwoZero Ventures, Logo Ventures, Q Angels ve seçkin melek yatırımcılar da eşlik etti.

ACK bünyesindeki markalar:
Çosa, Alle Bowl, Catsoo Curry, Caesar Salad, DrumRoll Wraps, Fadelini, Family Meal Family Deal, Fun For Fit, Gurra Tavuk, Jay Jay Fries, Mmaakkaarrnnaa+, Mücver, Mztps Meze, Nane Mantı Evi, Nohudy, Noody, Oh My Chicken!, Red Haag, Rylees Ranch Salad, Seez Beez, SoUp!, The Bowl, Veganista, Veggie Vokkie.

Etkinlik fotoğraflar için

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

8 Mart buluşması

Mübeccel ile İrfan yaşamlarını birleştirdi

31. İzmir Avrupa Caz Festivali başladı.

Cesaretin İvmesi

Arşiv