Cumhuriyetimizin umudu ve geleceği gençlikte

ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu'nun, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle görüşlerini paylaştı.

  • 0
  • 395
Cumhuriyetimizin umudu ve geleceği gençlikte
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bugün, bağımsızlık mücadelemizin başlangıç noktası; çağdaş, özgür ve demokratik bir ülke hedefiyle çıkılan yolun ilk adımı olan 19 Mayıs 1919’un 105. yıldönümünü kutlamanın gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz.

Büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, son derece güç şartlar altında kurduğu Cumhuriyeti, “Vatanın ümidi ve geleceği” diye nitelendirdiği gençlere emanet etmiştir. Bu önemli görev, Cumhuriyetimizin değerlerini koruma yolunda gençlerimize duyduğumuz sonsuz güvenin en önemli göstergesidir.

NİTELİKLİ EĞİTİM ÖNCELİĞİMİZ

ESİAD olarak, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, “fikri hür, vicdanı hür kuşaklar” yetiştirmenin temel sorumluluklarımızdan biri olduğuna inanıyoruz. Gençlerimizin, aklın ve bilimin ışığında nitelikli eğitim almaları hepimizin önceliği olmalıdır. Her alanda gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşmanın yolu; düşünen, sorgulayan, yaratıcı, girişimci, yeni teknolojilere açık, çevreye duyarlı ve özgür bireyler yetiştirmekten geçiyor. Gençlerimizden de, Cumhuriyetimizin büyük emek ve fedakarlıklarla kurulduğunu hiçbir zaman unutmamalarını, “Yorulsanız da beni izleyeceksiniz” diyen Atatürk’ün yolundan ayrılmamalarını bekliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimizin kurucu kuşakları ile tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı ve özlemle anıyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun!

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Torbalı’nın Yeni 100’ünü anlattı

Konak’ta 100 gün mutluluğu

Aşure bereketi Konak’ta paylaşıldı

Ortak çalışma kültürünü geliştirmemiz lazım

Yiğit ve CHP Balçova Anıtkabir’de

Bilim Merkezi’nde çocuklarla buluştu