Dario Moreno 91 yaşında

  • 0
  • 1.212
Yazı Boyutu:

Doğumunun 91’nci yılında İzmirli ünlü şarkıcı Dario Morena şarkılarla anıldı.
Konak Belediyesi, İzmir’i Sevenler Platformu, Dario Moreno Dostları ve Hisdaş&Sidaş Medyapol Halkla İlişkiler’in Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlediği Dario Moreno’nun 91’inci doğum yılı etkinlikleri, İzmirliler’den yoğun ilgi gördü.
Engelliler’in de yoğun ilgi gösterdiği anmaya katılanların bir bölümü ise yerlere ve aralıklara oturarak izlemeyi tercih ettiği anmaya İzmir Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’da katıldı.
Dario Moreno’nun yaşamıyla ilgili barkovizyon sunumunun ardından başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İzmir’i sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Dario Moreno’nun dünya genelinde pek çok evrensel sanatçı ve sanat kurumu tarafından hiç unutulmamış ve her zaman  anıldığını söyledi.
 
EXPO TANITIM FİLMİNDE BİLE YARARLANMAK AKLIMIZA GELMEDI
Dario Moreno ile ilgili son altı ayda çıkan CD’lerin Avrupa’da satış rekorları kırdığını dile getiren Maruflu,  “Dario Moreno’nun kıymetini maalesef  sadece İzmir’de Konak’ta biliyoruz  ama böyle bir sanatçıdan Türkiye olarak EXPO 2020’nin filminde bile yararlanmak aklımıza gelmiyor. Bütün dünyanın tanıdığı bu sanatçı 500’ün üzerinde eser verdi ve dünya repertuarına katkıda bulundu. Ölümünün üzerinden 44 yıl geçen Moreno hala yaşıyor, uluslararası platformda da herkesin sevdiği saydığı biri o. Biz yıllardır farklı kültürlerle el ele kucak kucağa yaşadık daha da yaşayacağız, onları çok seviyoruz” dedi
 
Moreno’nun1921 yılının 2 Nisan’da doğduğunu, önce İzmir İkiçeşmelik’te ki bir aile evi’nde daha sonra Karantina semtinde ve en sonra  adı verilen Asansör’e gidilen sokaktaki evde yaşayarak sanatçı kişiliğini geliştirdiğini belirtti. Dünya çapında sanatçı olduğu günlerde Fransa’da kazandığı uluslararası ödülü alırken göğsünden Ayyıldızlı Bayrağı çıkartarak binlerce insana İzmirli Türk olduğunu haykırmıştır. 2012 yılında olduğumuza göre, bu yıl; 1921’de doğan Dario Moreno’nun 91’ncı yaş yılıdır” dedi ve bir şiiriyle bitirdi: 
İzmir, Tatlı ve Sevgili Şehrim,
Bir gün Şayet Senden Uzakta Ölürsem,
Beni Sana Getirsinler. Fakat Mezarıma Götürülürken,
Öldü Demesinler, Uyuyor Desinler, Tatlı İzmirim.
 
TARTAN, ZAYIF KALIYORUZ
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise konuşmasında değerlerimize sahip çıkma konusunda biraz zayıf kaldığımızı söyleyerek, “Oysa çağdaş toplumlar bu değerlerini kuşaklar boyunca ileriye taşır, bu eksikliği Sancar Maruflu dolduruyor. Dario Moreno toplumsal barış açısından da önemli mesajlar verdi, bu tür etkinlikler Türkiye’nin, değerlerine sahip çıkıldıkça ne kadar güzel olduğunu gösteriyor” diye konuştu.
 
44 yıldır Dario Morino adının yaşatılması için emek veren 14 kişi ve kurumlara teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından “Dario Moreno Müzik ve Akdeniz Dostluk Ödülleri dağıtıldı. İzmir’li ünlü Sanatçı Linet Şaul, Kübalı Lorenzo Mok, Nezih Karabiber ve Ruşen Özben orkestrası ve Türkiye’nin iyi niyet elçisi sanatçısı Ersin Faikzade ödülerini aldı ve
Linet Şaul tarafından Sefarad, Kübalı Lorenzo Mok tarafından Deniz  ve Mehtap, Ünlü Sanatçı Nezih Karabiber ve Ruşen Özben Orkestrası tarafından OLDIES ve Dario Moreno  şarkıları seslendirdiler.
 
        Nevzat Ergün- Nezih Karabiber                                         Lorenzo Mok- Jak Kaya                                    Hakan Tartan- Linet Şaul           

Sancar Maruflu- Ersin Faikzade                              Akın Kazançoğlu                                                           Lorenzo Mok, Linet Şaul 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gençlerin performanslarıyla kutlanacak

Ne Yediğimizi Biliyoruz

Gece yarısı sürprizi

Duygulandıran sürpriz

Engelliler Haftası'na renkli kutlama

En renkli buluşmaya geri sayım başladı!

Arşiv