DEÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nden 79 mezun

  • 0
  • 1.827
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün 2009-10 eğitim yılı mezuniyet töreninde akademisyenler tatlı heyecan yaşadı. Kuruluş tarihi olan 1982 yılından bu yana 766 yüksek lisans ve doktora öğrencisi yetiştiren enstitünün bu yılki mezuniyet töreni Tıp Fakültesi Yeni Dekanlık Binası 4. katta yapıldı. 2009-10 eğitim ve öğretim yılı programını 64’ü yüksek lisans, 15’i doktora öğrencisi olmak üzere 79 öğrenci başarıyla tamamlarken,

Doktora birincisi Zeliha Özay (Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı), ikinci Hülya Pınar (Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı) ve üçüncü Pınar Serçekuş’a (Hemşirelik Anabilim Dalı Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği) ödüllerini Rektör Füzün, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İ.Hakkı Bahar ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Astarcıoğlu verdi.   

Törende konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, “Her zaman söylediğim bir cümle var; Türkiye’nin geleceği bilgi üretmekle mümkündür. Bilgi üretmezsek ve para kazanamazsak ülke olarak gelişmemiz mümkün değil. Türkiye’de son 5-10 yıllık perspektife baktığımızda, önceden araştırmacı sayısı çok az iken, bugün milyon nüfus başına düşen araştırmacı sayısı 1000’e çıkmıştır. Dünyada bu oran 2 bin, 3 bin, 5 bin olan ülkeler bulunmaktadır. Örneğin Japonya’da milyon kişiye düşen araştırmacı sayısı 5 bindir. ABD’de ise 3-4 bin civarındadır. Kazanılan paranın ne kadarını bilimsel araştırmaya ayırıyoruz diye baktığımızda da Türkiye’de maalesef yüzde 1’inin araştırmaya ayrıldığını görüyoruz. Sevindirici bir şey, hükümet politikası olarak 2013’te Türkiye, Gayri Safi Milli Hasıla’nın yüzde 2’sini araştırmaya ayıracaktır. Şüphesiz bu da yeterli değildir. Ancak önemli gelişmedir. Ben başta birincilik alan arkadaşım olmak üzere tüm mezunları kutluyorum. Daha çok çalışsınlar ve Türkiye’yi bilimde kalkındırsınlar. Bu mezunlara emek veren tüm hocalarıma teşekkür ediyorum, ellerine yüreklerine sağlık. Anneleri, babaları ve yakınlarını kutluyorum”ifadesini kullandı.    

Enstitü Müdürü Prof. Dr. Astarcıoğlu da, “Yüksek Öğretim Kurumu’na başvurumuz sonucunda, 2009-10 öğretim yılında fizyoterapi ve rehabilitasyon anabilim dalına bağlı üç yüksek lisans programı açılmıştır. Laboratuvar Hayvanları Bilimi Anabilim Dalı’nda doktora programı açılması teklifimiz, Yüksek Öğrenim Kurumu’nda onay için beklemektedir. Bugüne kadar 8 Avrupa üniversitesi ile ikili anlaşmalar imzalanmış ve bu ikili anlaşmaların sayısının artırılması hedeflenmektedir. Bu yıl içinde 31 konferans, 3 kurs ve çalıştay düzenlenmiş, ayrıca Erasmus programı çerçevesinde 15 öğrencimiz 3 ila 6 ay süre ile ikili anlaşmalarımız olan yurtdışındaki üniversitelere gönderilmiştir. Enstitümüz, 28 yıllık akademik geçmişi ile bugünün ve yarının bilim politikalarını, tıp gereklerine uygun olarak gerçekleştirerek bölge Ar-Ge merkezimizin işleyişine güçlü bir destek sağlayabilecektir. Mezunlarımıza baktığımızda, gurur duyacağımız gençlerimizin yetkin birer bilim insanı olmalarından büyük gurur duyuyoruz” dedi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Her ikrama ‘evet’ demeyin

Arşiv